Сексът повишава имунитета, помага при простуда и грип

0
616

Сексът повишава имунитета и помага за по-бързо лекуване при простуда и грип. Причината е, че повишава имунистимулиращите антитела, твърдят световни лекари. Става дума за имуноглобулин А, който защитава организма от различни респираторни заболявания.

Единственият проблем е, че е възможно да се разболее и партньора, защото рискът и той да се зарази значително нараства при интимен контакт.

Сексът е много полезен за организма. Той предизвиква синтез на позитивни хормони, съгрява, действа отпускащо. Но ако имате намерение да лекувате с интимни упражнения простуда или грип, трябва задължително да отчитате 5 много важни правила, за да не се сблъскате с фатални последици.

Сексът повишава температурата на тялото

Усилива се кръвообръщението. Хранителните вещества и кислородът попадат по-бързо в органите, засилвайки имунитета. Антителата по-бързо стигат до мястото на инфекцията.

Трябва да се избягва, ако човек има много висока температура (повече от 37,8 градуса), то допълнителното нагряване може да доведе до претоварване на сърцето. Ето защо сърдечноболните влизат в рисковата група при грип, който протича с много висока температура. Ако след простудата се се развили усложнения (например, да са е изострило хронично заболяване на бъбреците), то допълнителното нагряване може да създаде благоприятна среда за развитието на бактериална инфекция.

Сексът провокира увеличение на количеството на имуноглобулин А

Имуноглобулинът защитава от последствия при преохлаждане и инфекции. Имунитетът не бива да се стимулира в разгара на болестта. Това може да помогне, но може и да навреди. С други думи имунитетът трябва да се форсира само в началото на болестта. Простудата се развива постепенно и сексът може да стане това „лекарство“, което да спре болестта. Но грипът завоюва клетките на организма почти мълниеносно, затова стимулирането на имунитета няма да донесе полза.

Сексът е като гимнастика за дихателните органи

Интензивното дишане помага да бъдат предотвратени усложнения след простуда, например бронхит. Поради тази причина мнозина фенове на фитнеса са уверен, че тренировките може да спрат болестта. Могат по същия начин, както и сексът – чрез повишаване на телесната температура и интензивна работа на дихателната система.

Ако бронхитът или пневмонията вече са се развили (а при грипа това може да се случи даже след 2-3 денонощия от болестта, когато организмът вече е отслабен), „гимнастиката” няма да помогне, а дори ще усили възпалителния процес, защото организмът ще изразходва за физически упражнения тези сили, които са му необходими за борба с болестта.

Сексът зарежда сърцето и съдовете

Само за здрав човек. Няма да навреди и на човек с простуда, ако той няма никакви проблеми с сърдечносъдовата система.

При нарушения в работата на сърцето и съдовете. При повишена температура на тялото сърцето вече работи по-трудно. Допълнителното изтощение е опасно. На 4-5-ия ден от грипа може да възникнат усложнения в сърдечносъдовата система. Често това е миокардит – възпаление на сърдечния мускул.

Сексът носи позитивни емоции, тъй като се синтезират ендорфини

Доказано е, че оптимистите по-лесно понасят заболяванията и по-бързо оздравяват. Просто хормоните на радостта способстват на този процес.

Очевидно е, че сексът като цяло носи полза по време на леко неразположение. Само когато не става дума за сериаозна болест. През първите дни на простудата сексът може да има целебен ефект, но в първите дни на грипа резултатът ще е негативен./zdrave

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук