Сензационен обрат: Чане не е убиецът на Милена?

0
167

След погребението на Стоян Зайков –Чане, който бе преследван от полицията за убийството на жена си Милена, хора от Костенец разказват, че има свидетел на екзекуцията със сензационна версия.

Въпросният твърдял, че не Стоян е екзекуторът, а Валентин Георгиев, който бе убит от Чане след смъртта на Милена. Човекът разказва, че видял вечерта на 8 май пред къщата на Шишкова две коли с транзитни номера. От едната излязъл Валентин, за когото местните твърдят, че продавал наркотици заедно с Милена, за което Чане знаел и бил категорично против. Версията на свидетеля е, че именно Валентин е убил жената.

Когато Зайков дошъл в къщата, той бил пребит от Валентин и съучастниците му. Затова и избягал същата вечер, а три дни по-късно се върнал и застрелял Георгиев, отмъщавайки за Милена.

Любопитна подробност е, че Чане е бил на дискотека в Ихтиман с Милена 5 дни преди убийството, което противоречи на тезата, че двамата са били жестоко скарани и е планиран да я ликвидира.

Зайков бе обвинен за разстрела на бившата му жена Милена Шишкова и неговия съсед Валентин Георгиев. Преследването вървеше без успех, докато на 29 май негов съгражданин го е предал на полицията, научи TrafficNews.

Чане беше ограден, а след престрелка беше обявено, че се е самоубил. Очевидци разказаха, че са се чули поне 4 изстрела, докато според полицията са три. Официалната версия на МВР бе, че  Зайков се е прострелял смъртоносно с преправена ловна пушка в гърдите, след като е бил обсаден.

Родители и близки се простиха със Стоян Зайков чак пет месеца след смъртта му. Погребението се е състояло чак на 7 октомври, защото тогава тялото му е било предадено на семейството. „Нямах сили да го разпознавам. Само разбрах, че целият е бил в синьо мастило. Вероятно да не се различават куршумите“, заявява бащата Георги Зайков.

Тялото му престоя в камера на Съдебна медицина от края на май до началото на октомври заради допълнителни експертизи, според обясненията на прокуратурата.

На 29 май, когато Стоян Зайков издъхна от куршум в гърдите, разследващите обявиха, че са направили всичко възможно да бъде задържан жив. Негови съгражани обаче бяха скептични, че той се е самоубил и смятат, че е бил застрелян от ченгетата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук