СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ: Защитничката на бедните Мая Манолова се шири в къща за ПОЛОВИН МИЛИОН!

0
6174

Защитничката на онеправданите и Ангел Найденов се ширят в имение, за което се грижи възрастен иконом.

Окакто стана омбудсман преди три години, Мая Манолова е призната за народен защитник №1. Бившето острие на БСП влиза в битки с частни съдебни изпълнители, „Топлофикация“, измамени туристи, бедни пенсионери и прецакани работници.Чаноловоа е безкомпромисна, напориста и води битките със страст.  Неслучайно тя е сред най-високорейтинговите политици и се ползва с обществено доверие почти колкотона президента Румен Радев.

Като човек с леви идеи, Манолова традиционно е на страната на бедните, които брани от олигарси и алчни бизнесмени. Противно на очакванията обаче, стилната блондинка се оказва, че обича лукса, трудила се е достатъчно, да си го осигури.

От известно време омбудсманът и вторият ѝ чъж и бивш министър на отбраната Ангел Найденов живеят в прекрасно имение, разположено в полите на Витоша в село Рударци. Там се будят всяка сутрин сред чист въздух и прекрасна природа и обитават хасиенда за чудо и приказ.

Рударци се намира близо до столицата и Манолова за половин час е в центъра на София, където всяка сутрин традиционно пали свещ в църква, преди да започне работният ѝ ден в кабинета ѝ на омбудсман.

Кокетната къща е разлята в най-високата част на селото. Улици със знакови имена като „москва“, „Христо Смирненски“ и „Никола Вапцаров“ водят до имението на устатата юристка. Последната част от пътя все още не е в добро състояние е въпрос на време до къщата да се стига по хубаво шосе.

За сметка на това имотът е огромен, а отдалечеността от центъра гарантира спокойствие, така че Манолова и Найденов да бъдат далеч от любопитни комшийски очи.

Истинската романтика се допълва от ромона на рекичка, която тече наблизо. В двора пък има голямо барбекю, на което може да завиди дори Ахмед Доган.

Заради множеството си ангажименти Мая и Ангел са наели възрастен мъж, който изпълнява ролятаа на иконом, поддържа двора, коси тревата, полива цветята, и се грижи за текушите ремонти.

Двойката е предпочела да засади пред къщата райграс, може би защото е най-лесен за поддържане. Икономът изпълнява функциите и на охрана, докато Мая се труди на ползу роду.

Омбудсманът от ранни зори отива на работа, докато мъжът й често прекарва в къщата до обяд.

Репортер на „Галерия“ видя бившия военен министър да напуска имението след 12 часа, облечен  в безупречно изгладена риза и официален панталон. Найденов не ползва услугите на шофьор, а сам се придвижва по улиците с люскавия си мерцедес. Преез останалото време джепът е паркиран в специална пристройка в двора.

Според данъчната декларация на Мая Манолова за 2017 г. въпросната къща е придобита през 2015 г. Тогава Ангел купува терена за 135 000 лева. Според документите площта е малко над един декар, а разгонатата застроена площ на къщата – 135 кв. м. И с просто око обаче се вижда, че омбудстманът и съпруга ѝ са спестили някой и друг кв. метър. Видимо по-голямо е и дворното място. Хасиендата е кацнала на парцел, който в никакъв случай не може да бъде по-малък от 2 декара. В декларацията си Манолова е упоменала, че е финансирала покупката на терена с лични спестявания, личен кредит и кредит на Ангел Найденов. Според брокери подобен парцел би трябвало да струва минимум 200 хил. лева, а строителството на къщата и оформянето на двора са глътнали поне още толкова.

В завършен вид имотът има пазарна цена поне 250 хиляди евро – сума, която дори с две добри заплати трудно би могла да се събере, изчисляват икономисти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук