СЕНЗАЦИОННОТ РАЗКРИТЕ ! УРАГАН В ДЕЙЛИ ПРЕС ! ТАКИ ПОРЪЧАЛ УБИЙСТВОТО НА НАРКОДИЛЪРА ИЦО БАЙКОВ!!!!

2
4255

Двама от топ наркобосовете на България Христофорос Аманатидис – Таки и Христо Байков кръстосват шпаги в убийствена война за завземането на пазара на кокаин в Африка, научихме от столични антимафиоти. От битката се очаква един от двамата да напусне сражението безжизнен. Залогът е сериозен. Става въпрос за търговия, която носи милиарди долари годишни печалби.

Лица от ъндърграунда и спецполицаи предричат, че фатално губещият ще е Байков. Съденият за побой и рекет столичанин от кв. „Белите брези” от началото на миналата година до днешна дата е успял да изгради уникална схема, по която вкарва кокаин в цяла Източна Африка. Това разкрива столичен ежедневник в мащабно разследване. Човек от организацията на Христо Байков разказва с максимални подробности престъпните му схеми.ico

Гангстерът купувал по 9 тона кокаин годишно от боливийската мафия и го продавал на племена в Малави Кения, Танзания, Мозамбик и Уганда. От южноамериканската страна дрогата се купувала за 6000 долара за килограм, а в Африка Байков я продава за 27 бона в зелено килото.

Основната част от „бялото” на мафиота влиза на черния континент през пристанище Момбаса в Кения с лодки. На брега кокаинът се взима от представители на племената „Кехойо” и „Масаи” в 40-милионната страна. Чрез тях Байков де факто има връзка с правителството на Кения и е пазен от службите на държавата. Миналата година Ицо Байков е влезнал официално и като съсобственик на хотел и казино в Танзания. Легалният бизнес се използва като параван, за да ходи често до Африка, без да буди интереса на службите.

Самият Байков по време на едно от съдебните заседания срещу него в София разкри, че развива туристическа и хазартна дейност в Танзания. Той дори се оплака, че там пипнал екзотична треска, от която се лекувал 4 месеца.ico (1)

Напоследък обаче избягвал да пътува до африканската страна. Босът ръководил наркоимперията си от съседна Гърция. Всяка събота събирал на работни оперативки в ресторанта на хотел „Електра палас” в Солун хората си. Оттам давал нареждания за купуването на кокаина и транспортирането му до Африка.

Христо Байков имал огромен проблем как най-безопасно да си вкара изкараните от наркотици милиони в България. Последно се похвалил, че е уредил близо 200 мулета, най-вече негри, които живеят у нас да му пренасят на части банкнотите. За да не рискува, всеки от мулетата ще носи в себе си едва по 10 000 евро, колкото е и официално разрешеното.

Отделно от мулетата оперативната му структура, която се занимава с кокаина, наброява около 150 човека – африканци, руснаци и българи. В наркоинвазията си в Африка Байков пряко е подкрепян от руски престъпни структури, твърдят ченгета. Те получават и 60% от приходите, а останалите 40% остават за нашия бандит. Наскоро между братушките и Байков се е появил сериозен проблем, в основата на който стояла алчността на българина. Той е отклонил към себе си сума от близо 10 милиона евро, което може да му коства освен позициите в този бизнес, директно и главата му.

Руската мафия инвестира ударно в икономиките на страните от Източна Африка. Интересите им са пряко свързани и с изкупуването на диамантени мини, хотели и казина. Ако руснаците решат да елиминират Байков, никой от Африка няма да страда за него, казват в подземния свят.63

Втората реална заплаха за столичанина е интересът на Христофорос Аманатидис към същия бизнес и пазар. Според информация, постъпила в службите, в края на януари тази година Христо Байков е вкарал 1 тон кокаин през пристанище Кейптаун в Южноафриканската република. Това е направено с цел да се тества ЮАР като отправна точка, от която да тръгне кокаинът към вътрешността на континента.

Според запознати обаче това няма как да стане без разрешението на Таки, който реално е силен фактор в организираната престъпност на ЮАР. Аманатидис обаче нямал никакво намерение да се договаря с Байков, а направо ще му вземе позициите, сигурни са спецполицаи. Отделно той има перфектни контакти както с руската мафия, така и с наркобарони от Латинска Америка.

За Таки е известно, че пазарува кокаин от Перу, а използва Бразилия и Аржентина като депа, откъдето дрогата се прехвърля към останалия свят. В службите има стотици страници разработки, в които се сочи, че той е фактор в международния трафик на кокаин с помощта на подкупни висши полицаи.taki

Наркоимперията му се структурира и набра шеметна скорост, когато шеф на ключовата дирекция „Наркотици” в ГДБОП беше Станимир Флоров. Впоследствие той стана началник на цялата служба.

Таки бе заловен през април миналата година в Дубай от Интерпол. След кратък престой в ареста, босът беше пуснат. Причината – българската прокуратура скандално не изпрати на дубайските си колеги нито едно сериозно доказателство за престъпната му дейност у нас. Към днешна дата мафиотът е на свобода и живее в съседното емирство Абу Даби. Говори се, че си подготвя каналите, през които ще залее Африка с кокаин.

Още през миналата година се твърдеше, че Христо Байков е контролирал продажбата на наркотици на територията на столичното 6-то РПУ.

Той е определян като най-агресивният играч на пазара, който опитвал да заеме нишата в бизнеса с дрога, освободена след ареста на Златко Баретата. Целта на Байков била да стане монополист на наркопазара в София, а след това да се насочи и към други градове.

Твърдеше се тогава, че името на Бойков все още не било достатъчно популярно на широката публика, но нямало дилър, който да не е чувал за него.

За разлика от други ъндърграунд герои, Ицо Байков има семпла биография. Задържан е през 2002 г. за грабежи, а две години по-рано в Перник – за отвличане.баретата

Работел във „Фирмата” на Златко Баретата преди около 5-6 години, при това на най-ниско ниво. По това време разнасял дрога в столичния квартал „Белите брези”, където живеел. След ареста на Баретата, Байков започнал да работи за себе си. През последните две години станал много силен. Наскоро се опитал да завземе територията на 4-то РПУ, като мачкал дилърите на отговорника за района – Радослав Иванов-Темерута. По жестокост той даже надминавал Евгени Стефанов-Женята. Казват, че веднъж лично отрязал пръстите на провинил се наркодилър пред очите на пищящата му жена и детето му. Байков обяснявал на всички, че той е „човекът за цяла София”. Бил недосегаем, защото си плащал на полицията и прокуратурата.

Неотдавна дрогиран се разкрещял в столичен клуб: „Аз съм новият бос! На мен ще се отчитате? Какви са тия Таки, Демби, Баретата? Всички гниди да треперят!”

Сам пускал слух, че броил 200 бона за свободата си през по-миналата година. Тогава Байко бил арестуван за жесток побой над дилър, но бързо се спасил от килията. В началото на 2011 година в ГДБОП получават информация, че той се крие в апартамент в софийския квартал „Лагера”. Жилището се оказва на улица „Ами Буйе”, недалеч от магазина на „Шкода”. Арестът става в началото на февруари. Мъжът е задържан в кафене в същия район. Веднага след това антимафиотите обискират жилището и откриват там 25 грама кокаин, 80 грама амфетамин, марихуана и незаконен пистолет. Това обаче е недостатъчно да остане в ареста. Байков се измъква сух, защото апартаментът, в който са намерени дрогата и пистолетът, не е негов, а той живеел там с приятел и гаджето си. Сега Байков официално има две фирми и бизнес с фитнес зали и заведения.христо байков

Подсъдимият за побой, рекет и грабеж Христо Байков изплува и в случая с убийството на боксьора Асен Лазаров. На 19 септември Байков даде показания по делото заедно с треньора по борба Боян Сусанин. Двамата са съучастници в две престъпления, за които са обвинени от прокуратурата – побой на наркодилъра Илиян Кралев и за рекет над архитекта, който е преустройвал жилището на Мария Велкова, бивша любовница на Байков.

Сусанин е от селото на Братя Галеви Ресилово и има школа по борба. Приятел е на ретро чалга звездата Сашка Васева, която го ползва за шофьор след участия.

Байков бе осветен след публикация в медиите преди 2 години, когато бе сниман с дузина въоръжени охранители. Той е задържан през август 2011 г. по жалба на архитект и пуснат от ареста няколко месеца по-късно. На една от мерките за неотклонение като свидетел срещу него се явява разстреляният по-късно Асен Лазаров.

Той е познат на Байков и дори е работил в кафенето на бившата му съпруга.

На 17 февруари 2012 г. Асен Лазаров е убит. Два месеца по-късно за покушението е задържан приятелят му Емил Добруджански – Емчо Малкия. Свидетели свързват името на Байков и групата му с разстреляния по време на делото и затова той също е призован да дава показания заедно с приятеля си Боян Сусанин.

Асен Лазаров е от кюстендилското село Яхиново, където живеят родителите му. От години живее в столичния квартал „Лагера”. Тренира бокс. В месеците преди убийството му се е занимавал с покупко-продажба на злато, поне според показанията на някои от свидетелите, а повечето от тях не знаят какво е работил. В нощта на убийството Асен Лазаров е с компания. Телефонът му звъни и той казва на останалите, че излиза. Малко по-късно към компанията се е запътил и друг свидетел по делото. Той открива Асен Лазаров да лежи мъртъв във входа на кооперацията, а джиесемът му не престава да звъни. Звъни в МВР. От криминалната полиция започват разследване. Разпитани са всички от контингента в квартала. Два месеца по-късно за убийството на Асен Лазаров е арестуван Емил Добруджански, с когото са приятели и често са заедно. Добруджански вече е осъждан през 2000 г. за притежание на хероин. Има малко дете.

Според прокуратурата Емил е извикал Асен във входа на блока, бил е с шапка и ръкавици, които да предпазят пръстите му от барутни частици. Застрелял е Лазаров в главата с няколко изстрела. По делото обаче не е открито оръжието, а в обвинителния акт липсва мотив за престъплението, по което е подсъдим Добруджански.

От разпита на свидетели в досъдебното производство става ясно, че в деня след убийството Емчо Малкия е бил силно притеснен и се е държал странно. Бил споделил с негов приятел, че е убил Асен. Делото срещу Емил Добруджански за убийството на Асен Лазаров тръгва през март 2013. Един от призованите свидетели е Илиян Кралев. През 2009 година той е пребит от Христо Байков и Боян Сусанин заради дълг. Кралев разказва, че не познава Емил Добруджански, но познава Христо Байков и Сусанин. След това те също са призовани за свидетели, за да обяснят връзката си с мъртвия.

Боксьорът Паруш Парушев-Паро, с когото Асен Лазаров е тренирал заедно, също е разпитан.96

„Не познавам Емил Добруджански, но с Лазаров бяхме приятели. Тренирахме заедно. В нощта на убийството му звънях, но не ми вдигаше, което не се е случвало преди. Не знам какво е работил, не ми е казвал. Беше ми близък. Човек, на когото може да се разчита. Чувал съм, че Ицо Байков го бил „наредил”. Така съм чувал, но не знам дали е истина. Байков му пращал хора у тях и намерили нещо”, обяснява Паруш Парушев, който също е лежал в ареста, но по друго разследване.

Христо Байков също е в залата заедно с приятеля си и съпроцесник Боян Сусанин, но не на подсъдимата скамейка, защото е свидетел. Ето какво разказва той пред съда:

„Познавам Асен Лазаров. Работеше при мой приятел, а после и в кафенето на бившата ми съпруга. Знам от медиите, че е бил убит. Илиян Кралев също го познавам. Имаме дело с него. Асен го видях за последно през 2008 – 2009 г. После съм го виждал в съда, когато бях задържан, но нямам никаква идея защо е бил там”.

Треньорът по борба Боян Сусанин е далеч по-изчерпателен в обясненията си. „Познавам Асен Лазаров от Сапарева баня. За последно го видях през 2009-а. Не знам с какво се е занимавал. Илиян Кралев също го познавам визуално, както и Христо Байков, виждал съм го в кафето. Задържан съм за побой над Илиян Кралев, но аз от 2009 г. не контактувам с него. Не съм чел делото и не знам дали Асен Лазаров е бил свидетел срещу мен. Никога не съм отправял заплахи към Лазаров. Видях го на едно от заседанията, когато се гледаше мярката за неотклонение. В Сапарева баня познавам всички приятели на Асен, но в София – не. Илиян Кралев дължеше пари на Асен Лазаров, но не знам колко”, разказва Боян Сусанин, но прокурорът настоява да се прочетат показанията му от досъдебното производство, които са следните:

„Бяхме близки до септември 2011 г., след това той се хвана с Илиян Кралев. Задържаха ме, а след като ме пуснаха, се прибрах в Ресилово. Заедно с Асен Лазаров сме работили за Христо Байков.”

Основният свидетел срещу Емил Добруджански е Иван Делчев, когото Христо Байков потвърждава, че познава от квартала и заедно са играли мач преди години.

632Въпреки че е свързван с криминални дела, Боян Сусанин е изкушен и от обществения живот. Той е треньор по борба и участва в сдружение с идеална цел.

През януари 2013 г. Сусанин участва в организацията на референдума за АЕЦ „Белене”. Той е член на секционна избирателна комисия в община Сапарева баня за вота. Съпругата му Радостина – също.

Името на Христо Байков не се свързва с обществени каузи, но съпругата му Светлана е член на младежката структура на БСП, а фирмата, където е работил разстреляният Асен Лазаров, е спонсор на партията. През 2011 г., когато Байков е задържан, двамата все още са съпрузи, но не живеят заедно. Той е гадже на моделката Мария Велкова, заради апартамента на която е пребит архитект. Въпреки това тогава Байкова защити съпруга си и твърдеше, че са в отлични отношения. По-късно двамата се развеждат.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Иван Русинов ония с ВЕЦа верно да го духа,ама под вода докато изсъхне. Палячо!!!!! А БАЙКОВ-ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук