Сензационно: Археолози разкриха истинската гробница на Христос! (СНИМКИ)

0
1554

Новите разкопки на Божи гроб се извършват от международен екип, който е работил по реставрацията на акропола в Атина и църквата „Св. София” в Истанбул

Учени разкриха истинската гробница на Исус Христос, която е погребана под тонове мрамор от векове. Гробът се намира в Църквата на Божи гроб в стария град Йерусалим и е бил покрит с мраморни плочи от 1555 г. сл. Хр. Археолозите за първи път са отстранили покритието и по този начин са достигнали до оригиналната гробница на Исус, издълбана в скалата, информира bTV.

Според ранно християнската традиция Христос е погребан в гробница от варовик, издълбана в стената на пещера. Според Библията тялото му е лежало там три дни, след което той е възкръснал. Гробницата е била отворена от три жени, които открили, че останките на Исус са изчезнали.

Новите разкопки на Божи гроб се извършват от международен екип от археолози, които са работили по реставрацията на акропола в Атина и църквата „Св. София” в Истанбул. Проектът е на стойност 4 млн. долара и отчасти е финансиран от кралят на Йордания Абдула II.

Предстои екипът да изследва мястото, на което се смята, че е положено тялото на Христос.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук