Сензационно и първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Гласят Иван Гешев за зам.-главен прокурор?

Докато народът не започне да ги гласи, те ще се гласят един друг!

0
103244
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС

Гласят шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев за зам.-главен прокурор. Това научи Информационна агенция „Дейли Прес“ от депутати от ГЕРБ.

Припомняме ви, че ВСС гласува преди време да се назначи още един заместник на обвинител № 1 Сотир Цацаров. Техният брой е общо пет, но едно място остана вакантно, след като Борислав Сарафов бе назначен за шеф на Националната следствена служба.

Гешев спечели сърцата на властимащите, след като стана наблюдаващ прокурор по делото КТБ, обслужващо изцяло интересите на модела КОЙ. Така от командирован редови прокурор в Перник, той се издигна светкавично бързо до началник на спецпрокуратурата. Не е тайна, че въпросната структура се използва за политически и олигархически поръчки.

Сред магистратите се коментира, че там се носели най-големи рушвети, за да се реши едно или друго дело в дадена посока. Последната акция на ведомството е срещу кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева.

Има сериозни предположения в магистратските среди, че главният прокурор Сотир Цацаров няма да доизкара мандата си и година по-рано – тази есен, ще напусне поста, за да стане конституционен съдия. Твърди се, че вече е решено кой ще го замести. Това е другият любимец на властта и лично на Бойко Борисов и Делян Пеевски – шефът на антикорупционното звено Пламен Георгиев.

Смята се, че в лицето на Георгиев и Гешев, властта не само ще закрепи позициите си, но ще се предпази от евентуално бъдещо раследване за корупция.

„Докато народът не започне да ги гласи, те ще се гласят един друг“, коментира депутатът от ГЕРБ пред „Дейли Прес“.

А под коментар в друга наша статия се допълва: „Вдигайте се Българи, настъпи часът“!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук