Сензационно! Стана ясно кой иска главата на МВР-шефа! Червеният Цветанов напъва за стола на Радев!

0
1240

Неуспелият кандидат за председател на БСП Красимир Янков е тайният подбудител на искането на Столетницата за оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника в соцпартията.

Стана ясно, че Янков е кроял планове да заеме мечтания от него пост на вътрешен министър по време на предсрочните парламентарни избори, в случай че бяха спечелени от БСП. „Това е детската му мечта. Готов е на всичко, за да стане вицепремиер и вътрешен министър. Иска да изпълнява същата роля като на Цветан Цветанов по време на първото правителство на ГЕРБ“, категорични са пред БЛИЦ съпартийци на хлевоустия депутат.

Стремежът на Янков да се превърне в Цветанов е толкова силен, че той дори имитира поведението, мимиките и дори тембъра на дясната ръка на Бойко Борисов. Кариеристичните амбиции на Янков не се харесват дори в средите на вътрешнопартийната опозиция.

Много от червените велможи са останали отвратени от поведението на Янков, който в мечтите си се е устремил първо към лидерския пост в БСП, а след това и към бляна му – МВР-шеф. Плановете му обаче се разбиват като вълните в палубата на презокеански кораб. Според експерти по политология, Янков дълги години ще си остане политик за вътрешна консумация, който може да играе поддържаща роля на парламентарната трибуна.

Ивайло КРАЧУНОВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук