Сензация в Дейли Прес! Готвен арест за сина на Тодор Батков заради връзките му с нелегален хазарт и бизнес с дрога

0
4154

Къде са децата на футболните босове в България? Къде учат, какво правят и колко милиони имат в сметките си?

Един от новобранците в българския футбол Кирил Домусчиев заема лидерското място. Не само в класирането в „А” група, а и по брой деца. Босът на „Лудогорец” има 4 броя – три дъщери и един син. Децата му са от две връзки, първата е с рускинята Ирина Ивановна. Двамата се запознават и сключват брак още в началото на 90-те.Kiril-Domuschiev Тогава младият и напорист бизнесмен се впуска на няколко фронта, един от които е и руското любовно завоевание. Бракът с Ивановна е и брак по сметка. Говори се, че Ирина е дъщеря на влиятелен и близък до руската мафия човек. От което, естествено, българинът, който по онова време прохожда в бизнеса, извлича немалко дивиденти. Красивата рускиня става част от управлението на фирмите му. Вписана е като член на Управителния съвет на две от компаниите му.  Двете дъщери са кръстени Гергана и Диана. Първоначално всичко е наред, но с годините и трупането на милиони върху госпожиците пада тежестта на славата. Принудени са да напуснат България заедно с майка си Ирина. Домусчиев ги праща в Барселона, където им осигурява прекрасна къща и пребогата месечна издръжка. И двете учат в престижни колежи в каталунската столица. Голямата дъщеря – Гергана, напредва с лекота, знае няколко чужди езика и иска да стане като баща си, да се занимава с бизнес.kremena1

Втората жена в живота му – Кремена, го дари с близнаци. Кръстиха ги Петър и Донна. Новата изгора на Кирил е от Ямбол, твърди се, че я е избрал не заради парите или връзките, а по любов. По наша информация още с раждането двете бебета са били с точно по 100 000 лева напред в банковите си сметки. Роднини и приятели на корабния олигарх се притесняват, че милионерските наследници може да имат съдбата на двете си полукакички и цял живот да страдат заради славата на баща си.

Todor-Batkov-7С едно дете по-малко – три, може да се похвали Тодор Батков. Роденият на 17 октомври 1958 г. адвокат не обича да говори много-много за личния си живот. Малцина знаят, че мустакатият шеф в „Левски” има един брак отпреди около 30 години с… унгарка. Двамата се запознават във времето, в което Батков е съветник в Министерския съвет. Сключват брак, който обаче не просъществува дълго. Още в началото на 90-те следва развод. Щерката и майката остават в Унгария. След това адвокатът се жени за настоящата си съпруга Здравка, която му ражда две деца – син и дъщеря. Здравка Баткова е главен редактор на детското списание „Пчелица” и мнозина твърдят, че е силният човек в семейството и дори в… „Левски”. Преди време „сините” са на лагер преди всеки мач в хотел „Банкя Палас”, чийто управител е именно Здравка Баткова. „Караше ни да си лягаме в 23 ч и сутрин да си оправяме чаршафите. Яка дисциплина”, разправят футболисти от отбора. Здравка държи здраво стъпили на земята и двамата наследници на Тодор Батков. Нежната половинка не позволява излишен лукс и хвърляне на милиони. Синът Тодор учи в Англия. От малък Батков-младши се пали по картинга, още на 5 годинки за първи път прави няколко обиколки на пистата на „Лаута”. Когато си е в България, не пропуска мач на „Левски”.

Малката дъщеричка в семейството се казва Калина.

batkowСобственикът на Левски Тодор Батков вече е определил Младши за свой наследник на „Герена”. Батков е споменал пред младежа, че веднага щом завърши образованието си в Англия, смята да го придърпа в управлението на клуба, което в крайна сметка един ден да бъде прехвърлено изцяло в неговите ръце. Въпреки увлечението на наследника си по моторните спортове, Батков имал други планове за неговото бъдеще и настоявал да съчетава страстта си към високите скорости с обучението си как се управлява футболен клуб от ранга на Левски.

Според други обаче лицето на синковеца е друго.

Легендата носи, че младшият нямал и намерение да се занимава с бизнеса на баща си, защото залитнал по още по-лесните пари. Според информатори на вестник ПАПАРАК, Батков-син има позиции от години в бизнеса с дрога в столицата. Дори преди няколко месеца се говори, че той щял да бъде арестуван и за нелегален хазарт, но влиянието на баща му потулило скандала и акцията.

„Футболът определено не е моят спорт, но с баща ми трудно се спори”, оплаквал се синът на синия функционер. Батков-младши имал мечти, много далечни от това как се уреждат трансфери, подписват договори и как се издържа клуб.

„Аз искам да стигна до Формула 1, въпреки че знам, че шансовете ми са минимални. По-реалната ми цел и да вляза в някоя от малките формули – Формула Форд или Формула Рено”, признал спряганият за новия Батков в Левски младеж.

Преди време и Васил Божков гласеше сина си Антон да го наследи в ЦСКА. Младежът с елитно образование от лондонски колеж обаче отказа и в крайна сметка хазартния бос продаде клуба.

grisha ganchevКато че ли най-много се знае за семейството и наследниците на друг богат олигарх – Гриша Ганчев. Родът на милионера е от село Микре, там баща му – дядо Данаил, гледа крави и волове, от които впоследствие тръгват милионите на сина му Гриша. Босът на „Литекс” се запознава с голямата си любов Теменужка в студентските години. Данаил Ганчев е роден през 1987 г. Учи в най-обикновено училище в Ловеч, чак като юноша заминава за Шотландия, за да трупа знания в частен колеж. След това завършва висшето си образование в Лондон и преди известно време се прибира в България. Става изпълнителен директор на „Литекс Комерс”, а инцидентите от 2011 година са известни на всички. След акция на специализирани служби Данаил и още няколко служители на фирмата на Гриша Ганчев са заловени и прибрани в ареста. Данаил прекарва известно време зад решетките, което почти поболява баща му. Гриша Ганчев беше готов да се откаже напълно от издръжката на „Литекс”, но в крайна сметка и до днес продължава да осигурява комфорт на отбора. Заряза обаче доста спортове, на които подаваше ръка.

nikolai_gigovРекордьор по дълготрайна връзка в българския футбол е Николай Гигов. Един от най-богатите българи се запознава с бъдещата си съпруга Жени още в… трети клас. В осми двамата вече са гаджета, а на 19 години – бракувани. Жени дълги години е учителка. След това преподава египтология в Нов български университет. Избягва да се появява с мъжа си на светски събития. Двамата имат само една дъщеря – добре познатата и известна Ели Гигова. Може би най-известната наследничка на футболен президент в България. Елеонора е родена на 17 март 1982-а и първо завършва лицея в Горна баня, а след това продължава да следва мечтите си в чужбина. Учи шест години във Франция. Първо журналистика в колеж, след това завършва и “Международни комуникации” в друг колеж, в Париж. Живее и известно време в Ню Йорк. След завръщането си в България работи в телевизия „Евроком”, където води предаване за мода. Ели е страстна почитателка на всичко дизайнерско, пали се по модата след престоя си във Франция. По-късно богаташката щерка стана водеща на предаването „Спортна треска” по БНТ с Камен Алипиев-Кедъра.

Ели едва ли знае парите на баща си и семейните спестявания. Има къща във Франция за няколко десетки милиона долара. Майка й казва, че е толкова жалостива, че е готова да преобърне света, за да спаси болно куче или коте. Дарява пари за домове за сираци и за приюти за животни.

iliqnaНаследничката на Гигов влезе в екипа на Илияна Йотова в европейския парламент в Брюксел и връзката нямаше как да продължи. Обща снимка с Азис или Галена едва ли ще се приеме добре от служителите в европарламента, така че… краят беше неизбежен. Най-възрастният футболен президент на клуб от “А” група е Венцеслав Стефанов. Неговото семейно положение е и най-драматично. На 6 април 2004-а похитители отвличат сина на Венци – Димитър. Какви ли не слухове се разнасят 10 години след това. Самият Стефанов признава във всички интервюта, че е убеден, че синът му е убит. Босът на „Славия” признава, че е дал много пари за откуп, но не е получил нищо в замяна. Не е тайна, че в последно време футболният бос е на нож с вече бившето си семейство. Той е във все по-задълбочаващ се конфликт с екссъпругата си Снежана и дъщеря си Евелина. Двете обвиниха публично шефа на „белите”, че той е виновен за отвличането на Митко и че знае много добре кой е извършил похищението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук