Сензация! Цветан Василев се развежда?

2
1275

Цветан Василев обмисля да се разведе със съпругата си Антоанета, научи сензационно „Галерия“ от приближени до криещия се в Белград банкер. В основата на раздялата не била из­невяра или пресъхнала любов, а желанието на мажоритарния собственик на КТБ да запази мили­оните на жена си, респективно на семейството си. Припомняме, че всичко, което Василеви имат в Швейцария, се води на името на Антоанета. Най-ценната част от имането е къщата с бляскаво обзавеждане, купена с кредити, на брега на Женевското езе­ро в баровския квартал „Колони“.

По този начин банкерът искал да запази милионите на жена си

 

В момента срещу Ан­тоанета се водят две дела за пране на пари – едното в Швейцария, а другото в Лихтенщайн. Швейцарските власти разследват подробно как Василева със

скромни приходи от преподавателска дейност

е успяла чрез редица финансови операции с подставени лица и фир­ми да купи за себе си скъпия имот на Женев­ското езеро за 23,5 млн. швейцарски франка. На всичкото отгоре съпру­гата на банкера е взе­ла кредит от швейцар­ска банка. Тамошната прокуратура обстойно проучва кои българи са закупили скъпострува­щи имоти в най-престижния квартал на Женева. Твърде възможно е от това проучване да лъснат любопитни име­на, включително и на депутати от нашия пар­ламент.

Българската проку­ратура пък е изпрати­ла писмени запитвания до Швейцария за

движението на парите на Василева

Юристи прогнозират, че този път има ве­роятност да получим повече информация в сравнение със случая „Христо Бисеров“, тъй като повдигнатото об­винение срещу бившия шеф на парламента не бе престъпление спо­ред швейцарското за­конодателство. „Исти­ната е, че Швейцария отказа да даде инфор­мация за Бисеров. Слу­чаят с Антоанета Васи­лева е точно обратен. Според швейцарското законодателство

купуването на скъп имот с кредити

от швейцарски банки и финансови опера­ции през Лихтенщай не престъпление“, ко­ментираха за „Гале­рия“ запознати с два­та казуса.

Друго писмо, кое­то българската проку­ратура е изпратила, е било до офшорната зона Кабо Верде. Там разследващите швей­царски и български про­курори са стигнали до любопитна информация лично съпругата на Ва­силев имала на свое име 34 млн. швейцарски франка и 12 млн. евро. Отговор до българската прокура­тура вече е пристигнал не само от Кабо Верде, но и от други офшорки, в които Василева е заде­ляла бели пари за черни дни. Антоанета все още може свободно да се придвижва, понеже не й е повдигнато никакво обвинение. „Дори Цве­тан и Антоанета да се разведат, швейцарски­те и българските власти ще питат госпожата как и по какъв начин уни­верситетска препода­вателка е заработила милиони чрез офшор­ни компании“, убедени са юристи.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Няма шанс да му се размине. Какво и да прави Василев е затънал до ушите в собствените си бакии и е въпрос на време преди да бъде осъден. Няма от къде нито той, нито жена му да разполагат с такива пари. Ясно е, че всичко е крадено от пирамидата КТБ. Айде да се свършва вече с тази сага и да го прибират зад решетките, където му е мястото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук