Сигнал в КПКОНПИ: Александър Дунчев е подал невярна декларация при встъпването си в длъжност като шеф на Агенцията по горите

0
108
Настоящият депутат от ПП „Продължаваме промяната“ се прави на стожер на промяната, докато сам се явява в конфликт на интереси

BIG5 разкри чрез свои източници сигнал за Александър Дунчев до КПКОНПИ, който визира явен конфликт на интереси. Припомняме, че настоящият депутат от „Продължаваме промяната“ бе назначен от служебното правителство за изпълнителен директор на ИА по горите на 19 май 2021 г. Тогава, в качеството си на заемащ висша публична длъжност, Дунчев е следвало на подаде в едномесечен срок декларация, съгласно чл. 36 от ЗПКОНПИ.

Ден след назначаването си Александър Дунчев подава декларацията, като заявява, че не заема друга длъжност, която съгласно Конституцията или със закон е несъвместима със заеманата длъжност, както и че не извършва дейности, които да са в конфликт на интереси. Към тази дата обаче, за  Александър Дунчев е налице несъвместимост според законовата уредба, тъй като Дунчев е и член на управителния орган на Сдружение „Асоциация на парковете в България“, се посочва в сигнала до КПКОНПИ.

Видно от справка в Търговския регистър, Александър Дунчев е член на УС на юридическо лице, което при това попада под контрола на оглавената от него агенция. И друго важно – това се явява законова пречка Дунчев да заема висша публична длъжност.

В сигнала до КПКОНПИ се уточнява, че предметът на дейност на Сдружение „Асоциация на парковете в България“ е подпомагане генерирането на доходи в парковете и околопарковите територии. Това сдружение осъществява съвместна дейност с ИАГ. Т.е. Дунчев като като шеф на ИАГ си „сътрудничи“ с Дунчев като член на УС на Сдружението.

И още факти от сигнала до КПКОНПИ: Налице е конфликт на интереси на Александър Дунчев при издаването на Указания за издаване на заповед  за забрана за достъп до горски територии на основание чл. 69а, ал.1 от Закона за лова и опазване на дивеча и чл. 146 от Закона за горите.

BIG5 публикува факсимиле от сигнала до КПКОНПИ с примерите за конфликт на интереси при Александър Дунчев докато е бил шеф на ИА по горите. Интересно какво прави в момента депутатът Александър Дунчев докато в парламента се обсъждат промени в съдебната система и докато излъчилата го партия настоява, че извършва промяна.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук