СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА DAILYPRESS.bg! МВР кърши ръце за шесторното убийство в Нови Искър, прозира мафиотско прочистване

0
186275
56-годишният Росен Ангелов - убиеца от Нови Искър снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" (www.dailypress-bg.com)

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ

МВР кърши ръце за шесторното убийство в Нови Искър. Разследващите нямат никакви улики, които да ги водят към извършителите на жестокото престъпление. Все повече прозира мафиотска вендета. Това разкри пред Информационна агенция „Дейли Прес“ високопоставен полицейски източник.

В момента служители обикалят с металотърсачи гората над Нови Искър. Вчера там беше открит джипа на семейството. В близост до него се намира и кладенец, в който бе намерен трупа на Кети Кюхова. Преди да бъде захвърлена, тя била застреляна като всички свои близки.

Ченгетата се надяват да намерят гилзи, които да ги насочат към оръжието на престъплението. До този момент от него няма й следа. Разследващите са започнали да се ровят в бившите фирми на фамилията. Проучват откъде са намирали пари, за да поддържат висок стандарт на живот.

Както „Дейли Прес“ първи писа убитият глава на семейството Неделчо Юнаков е ремонтирал не само луксозни коли, но и тирове. Не е тайна, че за пренасянето на дрога през Балканския път се използва именно този вид транспорт.

Дали това може да се окаже някаква следа, тепърва предстои да се разбере.

Изплува много любопитна подробност от живота на жена му Кети. Преди време тя ходила в Италия и поддържала връзка с косовски албанец. Експерти по сигурност са категорични, че престъплението прилича на мафиотско прочистване.

„При изневяра или любовен триъгълник не се действа така. Обичайно яростта и отмъщението се насочва само към един обект”, допълниха те. От огледа на местопрестъплението станало ясно, че килърът е действал хладнокръвно.

Първо е ликвидирал мишените, а след това почистил уликите с парцал. Не е случайно, че той е извършил престъплението точно в новогодишната нощ, когато стрелбите и фойерверките не смущават никого. Така избегнал възможността от неудобни свидетели.

Остава загадка защо Юнаков и близките му са решили внезапно да напуснат столицата и да купят къща, която се намира на гърба на психиатричната клиника в Нови Искър. „Важно е да се разбере дали са бягали от някого и дали са искали да се скрият”, допълниха източниците ни. Загадка остава защо местната полиция не е разполага с информация за това с какво точно се занимава фамилията и от какво се е изхранва.

Главният секретар на МВР Младен Маринов и шефът на НСлС Борислав Сарафов от два дни изглеждат много изнервени. Последният реагира много остро на въпроса защо тефтерче, което се счита, че е на Кети, е било открито от журналисти, а не от полицаи, които са извършвали оглед. Обществена тайна е, че при подобни дръзки посегателства премиерът Бойко Борисов ги натиска всяка минута за резултати. Разследващият екип, който е ситуиран в СДВР, обаче на този етап не може да го зарадва с новини. Прави впечатление, че когато бяха открити телата, на местопрестъплението се появи главният прокурор Сотир Цацаров. На вчерашният брифинг, обаче той отсъстваше. Не е ясно дали се е оттеглил, след като е видял, че няма с какво да се похвали.

Припомняме ви, че неизвестен килър застреля Неделчо Юнаков, жена му Кети, майка й, сина на Юнаков-Георги. Жертви паднаха още дъщерята на Кети-Нанси и нейното гадже.

Очаквайте подробности!

Неделчо и Кети

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук