Сидеров: Виждам признаци на подготовка за военни действия на Балканите

0
11400
„Членството в НАТО се обявява като гаранция за сигурност и мир, но срещу кого? „Има ли подготовка за военни действия на Балканите и в Европа изобщо? Виждам такива признаци.

Това заяви председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на ПП „Атака“ Волен Сидеров в разискванията по ратифицирането на Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО.

„Ние от ДПС категорично подкрепяме решението и ще гласуваме „за“. „Това е пътят за противопоставяне на популизм…

„Ще намаля малко патоса, защото политиката все пак не е поезия, а трябва да търсим конкретните практически изгоди за всяка страна“, заяви Волен Сидеров“По комсомолски подхождаме и се радваме на присъединяването на Северна Македония към НАТО. Не правим сериозния анализ, какво точно значи това.Членството в НАТО се обявява като гаранция за сигурност и мир, но срещу кого? Длъжен съм да задам този въпрос, нагледали сме се на много исторически обрати“, посочи той.

Кой е врагът, казано простичко? Какво прави НАТО на Балканите и какво ще прави?“, попита Сидеров. „Има ли подготовка за военни действия на Балканите и в Европа изобщо? Виждам такива признаци“, коментира лидерът на „Атака“.Той попита още каква ще бъде ролята на Северна Македония в Северноатлантическия пакт на Балканите.„България призна първа Македония, но за съжаление това наше призвания не беше последвано от истинско сътрудничество. Имаше периоди на замразяване на отношенията, на спор за име, език и националност. Споровете не са заличени, не са изчезнали с подписването на Договора между България и Македония“, обяви Сидеров.

„Членството на Северна Македония в НАТО бележи нов етап в отношенията на двете ни държави. От първостепенна важност продължава да бъде …

„Ценностните системи са описани в Новия завет и Корана, но не и във военнополитически блок. Не може един военен блок да е ценностна система“, каза още той.Лидерът на „Атака“ предостави Анекса на партията към Договора с Македония на председателя на парламента Цвета Караянчева.“Предоставям анекс към Договора между България и Македония, който не противоречи на същността на документа, а го допълва. В анекса става дума за това, че двете страни ще се въздържат от всякакви спекулации и опити за обсебване, присвояване на исторически събития и личности, определени като общи“, заяви той.„Понякога се появяват спорове за исторически имена и факти. С анекса въпросът се изчиства. Така нашето сътрудничество може да бъде пълноценно и без спорни моменти“, посочи лидерът на „Атака“.„Ние сме категорично за приятелски и добросъседски отношения със Северна Македония. Хубаво е те да включват и икономическо сътрудничество и културнотакова“, обясни Волен Сидеров.

В какво положение е НАТО през февруари 2019 година, 70 години след основаването си? Независимо от всички свои успехи в обезпечаването н…

Искаме Никой в Северна Македония да не се притеснява по никакъв начин, когато каже, че е с българско самосъзнание. Моите колеги знаят добре, че този въпрос съществува“, каза още той./actualno.com/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук