Сидеров в СОС: Гласувахме да напълним джоба на френската „Веолия” за наша сметка

0
667

„Въздържам се за решението за Перник не защото не искам да помогнем на перничани, а за да насоча вниманието към концесионера, който ще печели, след като държавата ще плати за станции, байпаси, ремонти, водопровод”, заяви лидерът на АТАКА

Общинският съветник в СОС и лидер на АТАКА Волен Сидеров единствен от всички гласува „Въздържал се” по решението за осигуряване на вода за Перник през София. „Да дадем вода на Перник е хубаво, хуманно, спасяваме перничани. ДА! Но аз се въздържам, за да светна една лампичка и да насоча вниманието към концесионера „Софийска вода” АД. Има параметри, които трябва да се изпълнят от държавата. Държавата – това сме ние. Данъкоплатците. Да, не е общинският бюджет, но е държавният. Ние плащаме помпени станции, байпаси, ремонт на язовир, водопровод до Перник, след което концесионерът започва да продава вода и да печели”, заяви по време на дебатите в Общината Сидеров.
По думите му концесионният договор трябва да се коригира, редактира, а може би и прекрати. Той уточни, че „Софийска вода”, т.е. френската фирма „Веолия” (която взе водата на Париж, но я изгониха оттам) не плаща нито лев концесионна такса, нито лев дивидент.
„Давам сигнал на СОС да прочете този договор, да се насочим към концесионера, защото през тях ще преминава печалбата. Фандъкова пое отговорност, че няма да има проблеми за столичани. Но за цената на водата тя не може да гарантира. „Софийска вода” ако утре поиска увеличаване на цената на водата, КЕВР ще каже, че е нужно и никой от нас няма да може да се намеси. Основният проблем е, че водата на София не трябва да бъде на концесия”, заключи Сидеров.

News24sofia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук