Сидеров намекна за сътресения и предсрочни избори, ако Истанбулската конвенция бъде приета

0
13132
© Юлия Лазарова

Лидерът на „Атака“ и председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров заяви пред БНТ, че може да се стигне до сътресения в управляващата коалиция, ако Истанбулската конвенция бъде приета. Според него не е изключено да се стигне дори до предсрочни избори.

Той уточни, че „Обединени патриоти“ не трябва да са в основата на евентуалните сътресения, „защото политически ще се самоубият“. Сидеров призова ГЕРБ да помислят много добре преди да решат да вкарат конвенцията за ратификация в парламента.

Лидерът на „Атака“ каза още, че има сериозен натиск за приемането на документа. По думите „ГЕРБ имат тази слабост да се поддават на външен натиск“, особено когато той идвал от Европейския съюз.

Сидеров призна, че той и Красимир Каракачанов имат разминаване с третия съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов дали да има референдум за еднополовите бракове. Сидеров коментира и появилата се информация, че Симеонов може да изтегли депутатите от партията си НФСБ по време на гласуването за конвенцията.

„Не мога да съм председател на такава парламентарна група и ще искам тези народни представители да бъдат изключени“, уточни Сидеров.

Той каза още, че Валери Симеонов правилно е разкритикувал евродепутатът от „Зелените“ Ска Келер, която беше на посещение в България през седмицата. Тя се включи в протести в защита на Пирин, след което последва остра реакция от НФСБ, като партията разпространи декларация, в която я засипва с обиди.

„Критика към Ска Келер трябва да има, но ако я нападаш с цветущи изрази, тя става жертва“, добави Волен Сидеров.

Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук