четвъртък, април 18, 2024
Google search engine
дом Топ Сийка Милева: Българският народ ще разбере как Василев и Божков си партнират...

Сийка Милева: Българският народ ще разбере как Василев и Божков си партнират с „честни“ политици и „свободни“ журналисти

0
100

Всяка съдебна система се основава на върховенството на закона и се нуждае от прокурори, готови да разследват. Както съдилищата, така и съдебните власти трябва да останат независими. Българската прокуратура е подложена на безпрецедентен натиск. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Днес българският народ ще разбере как Василев и Божков си партнират с „честни“ политици и „свободни“ журналисти“, каза още тя.

„В този момент наблюдаващите прокурори от спецпрокуратурата издават разрешение, което ще позволи в следващите часове на българската общественост да станат достояние доказателства за опити на обвиняеми лица за действия като организирана престъпност. Определям ги като безпрецедентни опити за избягване на наказателна отговорност“, каза още тя.

„Главният прокурор каза, че знаем срещу какво се изправяме. Атаката срещу прокуратурата се води от медии и политици. Разрешението ще позволи на българската общественост да станат известни доказателства за връзки между обвиняеми и журналисти. Това българската прокуратура ще направи с оглед на спазването на закона. Съобщение за образувано разследване по глава Първа на НК в Р България ще бъде обявено от Специализираната прокуратура. Ще се видят доказателства за обвиняеми и как си партнират те с политици и журналисти, за да защитят ограбеното от българския народ“, добави тя.

Милева каза, че прокуратурата подкрепя правото на всички да протестират. Но според нея обвиняеми използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата.

„Васил Божков и Цветан Василев си партнират с честни политици и свободни журналисти. Всеки български гражданин ще направи своя информиран избор на чия страна да застане. Изборът, пред който е изправено цялото българско общество, е или да възродим държавата, или да се подадем на натиск и да позволим грабежа да продължи“, допълни Милева.

„И занапред ще поддържаме прозрачност за всички елементи от нашата дейност. Прокуратурата ще продължи докрай борбата за справедливостта, няма да се откажем и да бъдем сплашени. От тук нататък, отговор дължат другите власти“, каза още тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук