Симеонов: Бардаци получиха поредна министерска подкрепа (СНИМКИ)

0
7655

Валери Симеонов публикува в профила си във фейсбук документи, с които добавя пореден епизод около скандала с курорта „Слънчев бряг“.

Вицепремиерът е разочарован, че министър Николай Нанков се е наредил до министър Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България, обявявайки за законни заведенията от южния план на „Слънчев бряг“.

Валери Симеонов пише: „Спалнята“, „Единият“, „Какаовият плаж“, „Кубинката“ и ресторант „Морето“ са НЕЗАКОННИ. Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа!

Валери Симеонов е установил, че днес вече се говори, че заведенията отговаряли на схемата за поставяне, подписана от мин. Ангелкова (заради което е сигнализирал прокуратурата, т.к. е в нарушение на ЗУТ и наредбата на община Несебър) и че имали разрешения за поставяне от гл. архитект на община Несебър (издадени също в разрез с нормативната база – надвишавайки 100 пъти допустимата площ от 15 кв.м. и многократно височината от 3 м.).

Значи ли това, че с подписите на министър и главен архитект се отменят закони и наредби„, пита Симеонов, който е възмутен, тъй като точно за тези нарушения е сезирал и министър Нанков и прокуратурата?

Защо няма нито дума за това, че заведенията са категоризирани като „нощни барове“ и „ресторанти“ с подписа на мин. Ангелкова, а такива заведения ЗУЧК забранява да има на пясъка, пита още Симеонов.

Разбирам кой и кое диктува отказа от задължителното премахване на обектите и спирането на достъпа и ползването им чрез спиране на тока и водата. И ако първото (премахването) е спорно дали е задължение на министерството или общината, то спирането на достъпа и ползването на огромни незаконни заведения, изградени без проект, разрешения за строеж и разрешения за ползване, си е работа на МРРБ и ДНСК.

В изявленията си мин. Нанков пренебрегва констатациите на подопечната му Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), която с писмо от 13 юни (сряда) 2018 определя заведенията за НЕЗАКОННИ и разпорежда на кмета на Несебър в срок до 15 работни дни ДА ГИ ПРЕМАХНЕ, заявява възмутен Симеонов.

Припомняме, днес разпространена от МРРБ проверка на ДНСК показа, че 32 обекта в „Слънчев бряг“ са незаконни, но при 5-те преместваеми обекта – THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM (които вицепремиерът нарича демонстративно с името в превод на български език) не са открити нарушения – констатирано е, че те отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение.

От началото на този месец започна отново спора между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова по повод режима в курортен компелкс „Слънчев бряг“. Според Симеонов, който предостави документи и в прокуратурата, заведенията са незаконни и трябва да бъдат премахнати. Според министър Ангелкова документацията им е изрядна.

Още миналата година Николина Ангелкова не беше съгласна с начина, по който Валери Симеонов извърши внезапните си проверки за спазване на нивото на шума в курорта.

По-рано тази година Симеонов обяви, че министърът на туризма Николина Ангелкова подготвя за продан 20 декара плаж в „Слънчев бряг“, а тя от воя страна отвърна, че „панаирите“ на Симеонов пречат на туризма. От министерството на туризма заявиха, че ведомството няма право да продава плажовете, а само да ги управлява, като ги отдава под наем или на концесия съгласно закона. Министерството актуализирало кадастралната карта в най-известния ни курорт с налични специализирани карти, които са по-актуални от кадастралните.

Наложи се министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков да коментира въпроса, Той заяви, че продажбата на държавни имоти не стои на дневен ред.Изображение 363084Изображение 363083Изображение 363080Изображение 363081Изображение 363082

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук