Симеонов затвори Какао бийч

0
3442

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви на брифинг в Бургас, че „Какао бийч” в Слънчев Бряг и плажният бар „Хедон” в Созопол са затворени. Проверка на 5 август е установила, че след 23 часа се чува музика на открито, съобщава БНТ.

Връчени са предупредителни протоколи на двете заведения, но два дни по-късно инспекторите отново са констатирали нарушение и е издадена заповед за затварянето им.

“Разпоредено е спирането на звука и на двете места е отказано спирането на звука. Направено е предписание писмено, връчено им е и въпреки предписанието, че трябва незабавно да спрат озвучаването, тъй като те нарушават закона, те са продължили. Това доведе до необходимостта от издаването на заповеди за прекратяване на експлоатацията на тези два обекта. Заповедта беше връчена в петък, 10 август, заведенията бяха затворени и до момента затварянето или спирането на дейността на тези заведения е под контрола на Министерството на вътрешните работи”, каза Валери Симеонов.

От началото на летния туристически сезон досега Районната здравна инспекция е направила множество проверки за спазване на наредбите и закона за шума и забраната за озвучаване на открити площи. Издадени са 84 заповеди и предписания на дискотеки и заведения в които е констатиран силен шум и музика, допълни Симеонов. / БНТ

Две големи плажни дискотеки бяха затворени заради системни нарушения на наредбата за шума от Регионалната здравна инспекция.

Това обяви на брифинг в Бургас вицеперемиерът Валери Симеонов.

„Спиране експлоатацията на обекти, по причина неспазване на изискванията на Закона за защита от шума в околната среда, това е новото. Вече 4-ти ден Какаовия плаж в Слънчев бряг и заведението „Хедонт” на плажа на Каваците южно от Созопол са затворени”, обяви националистът.

Проверка на bTV показа, че заведението в Слънчев бряг вече работи, а голямо парти е било отложено през уикенда, с обяснението за технически причини. / bTV

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук