Скандалните назначения на „Кумовете“ в СГС продължават! Калоян Топалов уредил приятелката си за секретарка

0
2328

БЛИЦ първи разкри как се „реформира“ Софийски градски съд от новия му председател Калоян Топалов, кумеца му Владимир Йорданов и гуруто на протестърите Лозан Панов. „Светата троица“ напълно е овладяла ключовия съд в страната, чрез скандални приятелски и роднински назначения, които позволяват делата да бъдат решавани по „правилния“ начин.

Съдии и служители обаче се възмущават, че наглостта на новото ръководство вече минава всякакви граници.

Първо Топалов повери важното търговско отделение на Радостина Данаилова, съдия от Софийски районен съд, нямаща и един ден стаж като търговски съдия, но пък имаща щастието да е кума на жената на Топалов. След това по същата приятелска схема беше „издърпана“ от Районния съд друга близка до семейството съдийка – Татяна Костадинова, командирована в СГС и назначена отново в търговско отделение. На Костадинова бяха поверени и съдебните помощници в СГС, половината от които скандално уволнени, само защото не са от „протестърските“ среди и не се ползват с благоволението на грантовите магистрати от Съюза на съдиите. Самата Костадинова, преди Топалов да стане председател, е участвала в конкурси за работа в СГС, но очевидно професионализмът й е оценен, едва когато съпругът на най-добрата й приятелка поема кормилото на Градски съд.

Сега се оказва, че Топалов съвсем не се е спрял до тук. След като назначава Теодора Гугова – дългогодишна нежна тръпка на кумеца му Владимир Йорданов, за шеф на деловодителите в същото търговско отделение, а кумата й – Валерия Джагарова – за началник в наказателно отделение, председателят на СГС не е пропуснал да уреди с пост и собствената си приятелка – Емилия Халембакова. Очевидно без знанието на съпругата на Топалов, госпожата е назначена в личната му „администрация“,  а нейните най-близки дружки – Анна Радева и Капка Лозева, също са привлечени да обслужват административните нужди на председателя.

Дългогодишни служители споделят, че никога досега не се е случвало Софийски градски съд да бъде превръщан така скандално в семейна институция, а съдиите, съдебните помощници и обикновените администратори да бъдат оценявани, не по личните си и професионални качества, а по това дали са от „приятелско-роднинския“ кръг на Топалов, Йорданов и Панов.

Време е обаче Висшия съдебен съвет да спре да се занимава с Лозан Панов и организираните от него SMS циркове, а да обърне внимание на факта, че най-големия съд в страната вече е „приватизиран“ от „Кумовете“, в услуга на олигархично-протестърските им ментори Прокопиев, Донев и скандалния бизнесмен Гриша Ганчев. В услуга на последния лично лобира и председателя на Градски съд. И до момента Топалов не е взел отношение към постановеното скандално вписване от съдия Жаклин Комитова на прехвърлянето на дяловете от „Прима Консулт Индъстри“ в полза на дубайско дружество на Ганчев. Именно това вписване позволи бензиностанциите на „Петрол“ да бъдат овладени окончателно от бизнесмена от с. Микре, въпреки наложените от НАП два запора върху дружествените дялове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук