Скандалният преводач Бейзат Яха плаща избора на Герджиков в Турция!

0
71

Тече масирана кампания по купуване на гласове в Турция за предстоящия балотаж в неделя, когато трябва да избираме между Румен Радев и издигнатия от ГЕРБ Анастас Герджиков. Медията ни научи от свои достоверни източници в Турция, че приближеният до Бойко Борисов преводач Бейзат Яха е подел масирана кампания в купуването на гласове на хора с двойно гражданство в Турция. Именно това е преводачът, който превеждаше на Борисов и Ердоган на изненадващата им среща преди предпоследните извънредни избори.

Истанбул, Анкара, Одрин и Измир са сред основните градове, в които тече кампанията по заплащане и убеждаване да се гласува за Герджиков, твърдят нашите източници. Задачата на Бейзат Яха е да осигури още 8 хиляди гласа от Турция, като за целта разполага с бюджет от 300 хиляди лева.

Нека не забравяме, че на изборите на 14 ноември ДПС постави рекорд по подкрепа на гласове от Турция. За първи път именно гласовете от Турция са повече от всички останали гласове на българи, гласуващи в чужбина. Провалилия се на изборите Борисов използва този факт, за да може да отмъсти на своя вечен враг – Румен Радев, от когото търпеше 4 години наред критики за управлението си, а за последните избори и подкрепи създаването на партия, която да избута ГЕРБ от първата позиция в парламента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук