Скандални разкрития: Лейтенантът на Златко Баретата отвлякъл Адриан! Работил по схема на „Наглите“ от 2005 година

0
1685

Ивайло Борисов – Ториното сред заподозрените за похищението, бил близък с бандата за похищение

Има вероятно нова грубиянска банда за отвличания да е похитила Адриан Златков, твърди в. „Уикенд“, позовавайки се на свои източници. Разследващите подозират, че начело на групата стои Ивайло Борисов – Ториното, който се прочу преди година, след като неговите охранители пребиха семейство на пътя, защото ги засякло с колата.

Иво Ториното е известен като дясната ръка на Златрко Баретата, но в ъндърграунда се говори, че отношенията между двамата напоследък са хладни. Златомир Иванов и дългогодишният му лейтенант бяха обвиняеми за разпространение на наркотици, но Борисов бе оправдан заради недостатъчно доказателства. Именно тогава Баретата заподозрял, че приближеният му пее на ченгетата и го отстранил от близкото си обкръжение, мълви столичния ъндърграунд. Ториното има регистрации за кражби на коли, изнудване, незаконно притежаване на оръжие и разпространяване на наркотици. Всички от групата му били с голям стаж в подземния свят и отлично обучени, категорични са ченгетата. Между тях има и бивша барета. Криминалисти твърдят, че похищението на Адриан е било изпипано много внимателно но все пак бандитите са допуснали и грешки и е въпрос на време да бъдат закопчани. Ако подозренията на криминалистите се окажат верни, то е възможно да излязат още престъпления след като бандата бъде арестувана.

Най-вероятно Адриан е бил държан в района на Горубляне, смятат ченгетата. За това се говори и от мястото, на което бандитите го оставиха, след като откупът беше платен – Панчарево, което е в непосредствена близост. Терористите не са рискували да го разкарват надалеч, за да не бъдат спрени случайно.

Ториното е бивш автоджамбазин и най-вероятно уменията му са били добре дошли при кражбата на Шкода Фабиа“, с която е била похитена и превозена жертвата. Колата е открадната 10 дни по-рано, когато планът за отвличането е бил готов напълно, смятат полицаи. Престъпниците са наблюдавайки през цялото време семейството и са чакали удобен момент, за да спрат Адриан, представяйки се за ченгета.

Вниманието на криминалистите се насочило към Ториното не само заради района, в който живее, но и заради стари съмнение. Той е близък приятел на един от „Наглите“ – Даниел Димитров – Данчо Релето, заради което при задържането на групата за отвличане се смяташе, че пръст има и Златко Баретата, но съмненията отпаднаха. Релето и Борисов заедно бръмчали даже по кражби на коли преди години, но пътят им се разделил, когато оставили занаята. Релето започна да отвлича хора, а Ториното да се занимава с рекет и търговия с дрога.

Даниел Димитров се смята за „баща“ на „Наглите“, защото той е измислил схемата за похищение на хора още през 2005 година.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук