Скандално: Борисов предлагал милиони на Костадин Костадинов от „Възраждане“, за да изкара хора срещу Радев на улицата!

0
110
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е предложил няколко милиона на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, за да изкара своите хора на улицата през следващите няколко дни с цел предизвикване на протести и последващ провал в изборите на кандидатурата на Румен Радев за президент. Това пише valkinfo.com, позовавайки се на свои сигурни източници от най-близкото обкръжение на бившия премиер.

„Информацията е скандална, но е напълно достоверна“, твърдят източниците на valkinfo.com от най-близкото обкръжение на Борисов. По техните думи, лидерът на ГЕРБ от няколко месеца оказвал тежък и непрестанен психически натиск върху висшето ръководство на „Възраждане“ с цел да ги принуди да изкарат на улицата своите хора в поредица от антиваксърски протести.

Скандалното е, че според нашата информация, спрямо Костадин Костадинов е бил оказван постоянен натиск от няколко човека, близки до Бойко Борисов. Към този момент обаче Костадинов все още не е потвърдил или приел наглото предложение на Борисов. За отбелязване е обаче, че официалният му фейсбук профил изобилства с постове против Румен Радев и служебното правителство по темата „зелен сертификат“.

Според сценария, начертан лично от бившия премиер, задачата на Костадинов и хората му трябвало да включва предизвикването на мощна общодържавна криза по линия на противоепидемиологичните мерки, наложени от служебното правителство.

Другата по-важна цел обаче била провал на кандидатурата на Румен Радев на балотажа в неделя. Бойко искал да доведе страната до тежка политическа дестабилизация, за която впоследствие да изкара виновен Радев, а той самият да се върне като “Спасителят на бял кон”.

Кой е всъщност е Костадин Костадинов и защо си има “приказка” с Борисов?

В самото начало на кариерата си Костадинов е във ВМРО, пише в свой очерк в началото на 2020 г. сайта mediapool.bg.

Развитието му в партията обаче започва още през 2002 година. Тогава той става регионален координатор на ВМРО за Варненска, Шуменска и Добричка област. През 2009 година той стига до поста заместник на Красимир Каракачанов. Избран е на същия конгрес, на който и Ангел Джамбазки става зам.-председател. Две години по-късно е избран за общински съветник във Варна.

През 2012 година се опитва да направи вътрешнопартиен преврат във ВМРО, защото смята, че лидерският пост му е бил обещан и му се полага. На конгреса обаче преживява съкрушителна загуба от Каракачанов, като получава подкрепата на 50 от общо 600 делегати. След това Костадинов напуска партията. Той остава общински съветник, въпреки призивите на ВМРО – Варна да подаде оставка.

Членове на ВМРО разказват, че преди да напусне, Костадинов се сближил и с НФСБ, която по това време била популярна като “партията на телевизия на СКАТ”. Той работи близо година като водещ на предаването “За българската нация” в телевизията. Аферата с НФСБ приключва след около година и предаването е спряно.

Костадинов създава “Възраждане” през 2014 година, след като вече е минал през няколко партии със същия “профил”. По това време той е общински съветник във Варна и директор на историческия музей в Добрич.

През 2015 година се явява на местните избори в коалиция с “Атака” и “Нова сила”. Печели четири места в общинския съвет. Само година по-късно, на президентските избори, вече подкрепя кандидатурата на лидера на “Движение 21” Татяна Дончева за президент. И то пламенно. “Дончева е доказала през дългия си професионален и политически път досега, че компромиси с принципите си не прави”, казва той в интервю за “Новини.бг”, напомня Valkinfo.com.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук