Скандално: Българите в Лондон честват 3-ти март в руското посолство

0
1489

Събитие за отбелязването на 3-ти март в Лондон е на път да предизвика остър скандал в медийното пространство. Причината, е че мероприятието за честването на националния български празник ще бъде проведено в руското посолство.

Организаторите приканват участниците да бъдат максимално подготвени, но сами да изберат по какъв начин да почетат паметта на загиналите. Забелязва се голяма активност в самата група на събитието и се очаква много хора да се включат в инициативата на българите в Лондон.

Фактът, че мероприятието ще бъде проведено в руското посолство, а не в българското, обаче поражда голяма вълна от негативни и противоположни коментари. Според изказвания на потребители в социалната мрежа, подобно нещо е недопустимо и русофилско, поредната пропаганда.

„Всички българи революционери от Левски и Ботев до Захари Стоянов и Стамболов са били против Руската империя да ни „освобождава“ и руското посолство е последното място, където могат да бъдат почетени загиналите.“ пише един от недоволните потребители в интернет.

Организаторите се опитаха да обяснят, защо честването на 3-ти март – българският национален празник, ще се осъществи в руското посолство. „Българското посолство отказаха да ни съдействат по въпроса с уведомлението за 3-ти март и отговориха с една седмица закъснение без да напишат телефонният номер от 3 цифри, като ни пратиха за зелен хайвер по различни общини“, споделят отговорниците на събитието. /economic.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук