Скандално! Вижте какво се случва с гроба на Желю Желев

2
1550

Първият демократично избран президент на РБ е потънал в забвение
Няма да е пресилено, ако кажем, че не е за вярване какво се случва на гроба на президента (1992-1997) Желю Желев.

Колкото и да не ви се вярва, гробът на бившия държавен глава е потънал в мизерия.
Последният дом на Желю Желев е толкова занемарен, че трудно можете да откриете изобщо мястото, на което е положен.jeliu-jelev-300x166

Желю Желев ще остане в историята на страната като първия пряко избран от народа президент. Той напусна този свят на 30 януари 2015 година на 79-годишна възраст. От тогава досега гробът му си стои все същия. Няма нито рамка от цимент, нито е поставена паметна плоча, която да показва чий е този гроб. Все още си стои дървеният кръст, пише БГНЕС.

Желю Желев
Първият демократично избран президент на РБ е потънал в забвение

Припомняме, че на същото място е погребана и дъщерята на Желю Желев, която посегна на живота си през 1993 г. Тя също няма паметна плоча.
Първият демократично избран президент на Република България бе положен в Боянските гробища, където семейството му има закупени парцели.

Близки на починали, които са положени в близост до гроба на Желю Желев издават, че неговият последен дом е най-занемарен.
Сякаш той отдавна е потънал в забрава дори и от единствения жив член на семейството – дъщеря му Станка.

Охранителите на гробищния парк издават, че гробът му все още не е подравнен и с изключение на зимния сезон, е обрасъл в бурени.
Като че ли почит на паметта на Желю Желев отдават само белите цветчета, които са покълнали върху гроба му от само себе си.

Емигрантите, посещаващи своите покойни близки са потресени от състоянието, в което се намира гроба на бившия държавен глава. Те не могат да повярват, че този гроб наистина е негов. Единствено около Задушница брат му Стоян и дъщеря му Станка наминават да запалят по една свещичка, пише Блиц.

2 КОМЕНТАРИ

  1. По повод на на горния матреиал съм длъжен да напиша истината. Проектът за надгробието на президента Желев ми бе възложен незабавно след смъртта му. Проектът бе променян нееднократно за да бъде максимално скромен и изчистен за да отговаря на личността на д-р Желев, по изричното желание на близките му. Поради технически причини и поради моето отсъствие работата по изпълнението му бе забавена, но в момента тече. Похвално би било ако имаше същата грижа за безбройните осквернени гробове на националните ни герои, които нямат роднини и грижата за тях е на обществото. Ровенето в чужди семейства, страдания и емоции е изключително нечистоплътно и не прави чест на никой. Бих бил невероятно щастлив ако авторите и коментатроите на този текст са отишли на задушница да почетата своите близки и роднини и да се погрижат за душите им,вместо да се занимават с чуждите покойници по този отвратителен начин.
    С уважение Андрей врабчев

  2. По повод на на горния материал съм длъжен да напиша истината. Проектът за надгробието на президента Желев ми бе възложен незабавно след смъртта му. Проектът бе променян нееднократно за да бъде максимално скромен и изчистен за да отговаря на личността на д-р Желев, по изричното желание на близките му. Поради технически причини и поради моето отсъствие работата по изпълнението му бе забавена, но в момента тече. Похвално би било ако имаше същата грижа за безбройните осквернени гробове на националните ни герои, които нямат роднини и грижата за тях е на обществото. Ровенето в чужди семейства, страдания и емоции е изключително нечистоплътно и не прави чест на никой. Бих бил невероятно щастлив ако авторите и коментатроите на този текст са отишли на задушница да почетат своите близки и роднини и да се погрижат за душите им,вместо да се занимават с чуждите покойници по този отвратителен начин.
    С уважение Андрей Врабчев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук