СКАНДАЛНО В DAILYPRESS.bg! Депутат от ГЕРБ разобличи вицепремиера Валери Симеонов за оградата!

0
10183

Депутата от ГЕРБ Диана Саватева разобличи вицепремиера Валери Симеонов за оградата! По време на дебатът за вота на недоверие Симеонов размаха папки за които заяви, че са докладите на Агенцията за Държавна Финансова Инспекция( АДФИ). Същия заяви, че констатираните нарушения по строителството на  граничната ограда са толкова незначителни, че дори му е неудобно да ги чете!

Освен това Симеонов заяви, че докладите на АДФИ са ПУБЛИЧНИ и всеки може да се запознае със съдържанието им. Оказва се обаче, че това не е истина. В своя публикация на Фейсбук профилът си депутата от ГЕРБ Диана Саватева в отговор на зададен въпрос от журналиста Борис Ангелов заявява следното:

„Поисках докладите на АДФИ по реда на Закона за достъп до обществена информация – всеки гражданин има право на това. получих отказ, тъй като прокуратурата се е заела със случая. както знаете, от пролетта на м.г. има сигнали до прокуратурата. Пиша това, за да е ясно, че поставям точната и коректна информация на първо място.“

По този начин Саватева на практика разобличи вицепремиера Симеонов и постави без дори да подозира няколко сериозни въпроса: След като народен представител не може да се запознае с докладите АДФИ, как тогава ги е получил вицепремиерът Валери Симеонов? Ако тези доклади са обект на разследване за извършено престъпление, как тогава Симеонов е запознат със съдържанието им и няма ли по този начин да се опорочи прокурорската проверка?

Защо Саватева не стана по време на дебатите и не заяви от трибуната, че искала от АДФИ докладите за проверката на оградата, но и е отказано, тъй като прокуратурата се е заела със случая?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук