СКАНДАЛНО: Община Варна даде 60 000 бона за несъществуваща регионална притурка на в-к “24 часа”

0
10266

На 27 януари Общински съвет Варна по предложение на постоянната комисия “Финанси и бюджет” реши да отпусне сума от 61.2 хил. лв., с която да бъде финансирана дейността на частното дружество “24 часа Варна”. Парите са отпуснати за “информационно сътрудничество, логистична и медийна подкрепа в популяризиране работата на органите на местната власт”. Справка в търговския регистър показва, че “24 часа Варна” е с регистрация от 19 януари 2016г / 6 дена преди финансирането !!! / Съуправители са журналистите Виолета Камбурова – Симеонова и Росица Пенкова. Мотивите Росица Пенкова да иска общинско финансиране е проект за възстановяване на регионалната притурка на в-к “24 часа”. До 2009г. тя действително е била част от екипа, работил по регионалното издание на в. “24 часа” във Варна.

Въпреки, че финансирането на новосъздадени частни дружества с общински пари меко ни смущава наивно приемаме, че подбудите са изцяло в посока популяризиране дейността на Община Варна. Дотук – добре. Но истински смущаващия факт е липсата до момента на притурка на” 24 часа”,  именно заради която са отпуснати тези над 60 000 лв. Т.е. парите са дадени – резултат няма.

С оглед на датата на създаване на дружеството / 7 дни преди решението за финансиране/ съмненията ни са, че посоченото дружество е създадено само и единствено цел усвояването на 60 000 лв без никаква друга дейност. Истинският скандал е не, че някой е получил безвъзмездно общински пари, а че ги е получил само срещу…….голи обещания. На въпрос на varnahot.com регионалния представите на в-к “24 часа”  Цанко Цанев потвърди липсата на регионална притурка и намерения за бъдещото и възстановяване.

Прави впечатление, че Росица Пенкова е най-яростния защитник на Иван Портнихи на общинската администрация в социалните мрежи. Там тя най-грубо атакува всеки дръзнал да отправи дори и минимална критика към общинската администрация. Силно се надяваме, че в големия хонорар, който е прибрала г-жаРосица Пенкова не влизат задълженията да да лъска имиджа на Иван Портних в социалните мрежи, което би било скандално!

1.  С ОГЛЕД НА ИЗЛОЖЕНИТЕ ФАКТИ VARNAHOT.COM ПИТА ОБЩИНА ВАРНА ЗА КАКВО ТОЧНО СА ДАДЕНИ НАД 60 000 ЛВ НА РОСИЦА ПЕНКОВА?

2.  ПО КАКВИ КРИТЕРИИ ОБЩИНА ВАРНА РЕШАВА С ЛЕКА РЪКА ДА ФИНАНСИРА С ОБЩИНСКИ ПАРИ НОВОСЪЗДАДЕНО ЧАСТНО СДРУЖЕНИЕ?

3. РЕДНО ЛИ Е ВЪВ ВТОРАТА ПО ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ ОБЩИНА В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗДАВАТ БЕЗКОНТРОЛНО ОБЩИНСКИ ПАРИ НА ЧАСТНИ СДРУЖЕНИЯ?

ИЗТОЧНИК: varnahot.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук