Скандалът не стихва! Георги Костов: Все още никой не е показал какви сведения има против мен!

0
1357
„Пак ще кажа или ще продължа своя стил на поведение. По-важно е да се документира престъплението и извършителя да получи възмездие отколкото да презентираме труда на колегите. Те са изключително подготвени. Свършиха огромен обем работа и стигнаха до полезен за обществото резултат.“ Това каза по bTV главният комисар Георги Костов, по повод на разкриването на убийството на Георги в Борисовата градина.

Хекимян побърза да го попита разкриването на убийството на Георги има нещо общо с исканата оставката му, което учуди професионалния ръководител на МВР и той отговори с въпрос: Каква връзка виждате между двете неща?. След това допълни: „Аз разбрах за решението на Министерски съвет във втора дирекция където беше щаба на това разследване. Няма как да излезем извън това, което беше съобщено на брифинга вчера. Изнесената информация от колегите е в такъв обем, който да не навреди на разследването“

Георги Костов потвърди, че е разбрал от медиите са оставката си в МВР: „Честно – разбрах от медиите, които започнаха да звънят. В сряда по никакъв начин не е минал документ и не съм бил уведомен по надлежния ред. Вчера се явих в министерството и ми беше връчен указа, сдадох го открито и напуснах“.

„Още преди 9 дни съм входирал в прокуратурата сигнал, че ми е оказан натиск от министъра на вътрешните работи и от премиера. Считам, че този натиск е неправомерен. Срещу мен щели да бъдат активирани сведения от служители, които сега са приложени като мотиви за отстраняването ми. Очакват справедливо произнасяне от компетентните органи. Все още не знам какви са сведенията срещу мен, не знам дали изобщо ги има. Те не са ми предявени официално. Те са затова, че аз съм осъществявал натиск срещу служители. Защо те публично не си предявт претенциите. Пламен Узунов ми каза следното: „Можеш да работиш с мен. Нямам претенции към работата ти, но си изгубил политическото доверие в премиера“. След известно време Герджиков ми звънна със същите думи,“ обясни допълни Костов.

„Професионалните служители на МВР обаче не бива да се свързват с политическо доверие. Ще бъде върха на безобразието, ако някой си е позволил да прави такива неща. През цялата си кариера никога не съм извършвал незаконни неща!“, каза още комисарят.

Той сподели, че не се чувства обиден, но иска аудиторията да знае, че тези действия целят дискредитирането му. Всеки сигнал трябва да бъде проверяван и да обвиненият да бъде проверяван и разследван.

„Няма извършена проверка срещу мен в Министерски съвет. Не съм оказвал натиск срещу други служители на МВР. Категоричен съм“, заключи бившият секретар на МВР.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук