Скандал на седмицата! Лидерът на ДПС – Петрич агитира за партията на Слави Трифонов!? ФАКСИМИЛЕТА

0
369

Официалният председател на партия ДПС за община Петрич – Атушка Маркова прави ударна агитация за партията на Слави Трифонов – “Има Такъв народ”. Разкритието правят нашите приятели и фенове от фейсбук групата Топ Преса – Петрич, която наброява близо 1500 петричани последователи. 

” Това може да се случи само в Петрич. Десйтващият председател на партия ДПС в Петрич, споделя линкове и агитира в полза на партията на Слави Трифонов. Атушка Маркова човекът на ДПС в Петрич, демострира привързаност към партия “Има Такъв Народ”. Случайност? Не мислим. Атушка от години работи с местният петрички политик – феодал Ангел Танев, чиято млада приятелка е в листите на партията на Дългия. Нищо чудно Атушка да е взела нещичко от тайния и спонсор и сега да работи за нея на изборите. След изборите пак ще си е от ДПС. Спокойно.” Пишат колегите от социалната медия.
В Петрич Атушка Маркова е лидер на общинското ръководство на ДПС, била е съветник от Движението в Общинския съвет, а през 2009-2010 г. е и председател на местния парламент, припомнят ни наши хора от града.

През 2016 г. е започнала работа в ДАНС. Преди това Маркова е била заместник-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Освобождава този пост по собствено желание, тъй като е получила предложение за работа в службите. Работила е и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Атушка МАРКОВА

Атушка МАРКОВА

През 2018 г. става ясно, че съдебен изпълнител обявява за продан апартамента на активистката на ДПС в Петрич Атушка Маркова, тогава заместник-председател на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Етажът е бил ипотекиран 10 години преди това и се продава на публичен търг заради необслужван кредит. Апартаментът е собственост на Атушка и вече бившия й съпруг Александър Марков. Въпреки че продължава да носи фамилията на мъжа си, двамата са разведени от доста години. След развода Атушка предложила на Александър да припише семейното жилище на сина им Владимир, кръстен на известния си дядо – ексмитничаря Владимир Марков, а тя да поеме изплащането на ипотеката. Той не се съгласил, спрял обаче да изплаща и кредита към банката и така се стигнало до публичната продан.
Самата Атушка Маркова със сина си замива в София на работа в Министерството на регионалното развитие и благоустройство. В агенцията се мести по лична покана на експремиера Пламен Орешарски, но напуска по собствено желание.

През 2009 г. името на Атушка Маркова бе замесено и с подсъдим. В Петрич клюката носи, че живеела с Марин Китанов – бивш и подсъдим шеф на „Пътни такси“ на ГКПП – Кулата. Петричани коментират, че отношенията на ДПС-лидерката със съпруга й са се влошили именно заради Китанов, който успял да завърти главата на Атушка.
През онези години общинската ДПС лидерка често отскачала до петричкото с. Чучулигово, където „добрият“ й приятел Марин Китанов имал хотел с ресторант, лятна градина, фитнес зала, солариум и басейн с олимпийски размери, обединени в комплекс „Комитите”. Пред приятели дамата се хвалела, че предпочита това място за отмора през уикенда, защото е най-добрият хотел в околността. Комплексът действително е удобен и отморяващ и през 2004 г. е удостоен със златен приз за най-добър тризвезден хотел в страната.
Но петричани много се съмнявали тогава, че тази история ще завърши добре за лидерката на ДПС. Причината била проста – г-н Китанов имал законна съпруга и именно тя се водила официален собственик на „Комитите” – инвестиция, оценена за над 1,5 млн. лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук