СКАНДАЛ С ДОГОВОРА С МАКЕДОНИЯ: Борисов го засекрети за народа си, но го даде на американския посланик! БАРЕКОВ ЕКСЛУЗИВНО: Сваля гащи пред САЩ, защото знае те какво знаят за него!

0
1576

„Son of a bitch, but ours“. Борисов сваля гащи пред САЩ, защото знае те какво знаят за него. В случая продаде и Македония.

Така евродепутатът Николай Бареков коментира случая с новия скандал покрай действията на премиера Бойко Борисов – вместо да сведе до знание на народа си договора с Македония, той го засекрети за родна България, но пък го предаде директно в ръцете на посланика на САЩ Ерик Рубин.

И така нашумелият контракт вместо да стане публично достояние за българския народ, всъщност стана достъпен само за американеца и държавата му. Нима това са правилни действия на един министър-председател към народа му? Не е ли редно политики, договори и действия свързани с развитието на България да бъдат в ръцете на нацията, а не на чуждите? За съжаление по всяка вероятност това е някоя от поредните тъмни игри на правителството и Борисов, който като едно послушно пале побърза да изпълни заповедта и да занесе договора в чужди ръце. В същото време за депутатите от Народно събрание, достапът до документа е ограничен и се извършва само с клетвена декларация за неразгласяване, тъй като се намира в секретна секция.

Далеч сме от мисълта, че посланика на САЩ е положил клетва преди Борисов да му предостави договора. Остава само като граждани да поискаме от управляващите да направят този договор публичен. Та нали затова сме ги избрали – да преследват и работят за благото на българските граждани, не за чужди интереси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук