Слави стиска Виктор Калев със 70 бона неустойка Защо вече година комикът не е на екран?

0
2479

Шоуменът Слави Трифонов държи един от най-обичаните актьори Виктор Калев с железен юмрук. Макар комикът да не се появява от около година във вечерното шоу на бТВ, той надали скоро ще приключи официално отношенията си с екипа му. Причината е сложна договорка между Виктор и Слави, която връзва ръцете и на двамата за всякакви изненадващи маневри.
Вече повече от 12 месеца Калев не е част от „Шоуто на Слави“ и не се появява в комедийните вечери на екипа. Причината е, че актьорът отдавна иска да сложи начало на една по-сериозна кариера от тази в телевизията. За решението му знаят както Трифонов, така и всички в бТВ. Уви, за Виктор обаче да напусне официално медията, е въпрос не само на кураж, но и на пари.viktor-kalev-se-sboguva-sys-scenata-343094
Запознати разкриват, че преди години актьорът прави фатална грешка, когато дого¬варя условията си за работа с Дългия. Тогава, увлечен от славата и високите хонорари, роденият в Златоград комик се съгласява на всичко, за да продължи да работи с екипа на компанията „Седем осми“. Едно от условията в договора му с продуцентската къща, която е собственост на Сла¬ви; е да не напуска шоуто без неговото изрично одобрение за това. В противен случай Трифонов има право да го погне в съда с неустойки в размер на едногодишното му заплащане. Сумата за това е достатъчно сериозна, че да откаже комика от всякакви по-нататъшни действия.
„Когато е подписвал това, Виктор изобщо не си е мислил, че някой ден ще съжалява за тази клауза. От своя страна, той пък получи уверение, че ако Слави го изрита без договорът им да е приключил, той също ще му дължи заплатите за една година. Тогава подобно условие, изглежда, му се е струвало примамливо.11_15-640x300
Особено ако се има предвид, че в тези го¬дини Трифонов никак не беше привързан към екипа си от актьори и много често ги оставяше на улицата без никакво запла¬щане“, нищят запознати с договорката между двамата.
Уви, след почти 10 години работа за Дългия, на Виктор вече му е омръзнало от досадните скечове с разгонени престарели жени и образите на овехтели прос¬титутки. Затова един ден Калев опитал да се договори с шефа си, за да получи обратно свободата си. Трифонов обаче за пореден път показал, че има тежък характер и заявил, че няма да го пусне да си ходи, без да му даде неустойката в договора им.Виктор-Калев
„Слави не иска парите. За него те са жълти стотинки. Въпросът е, че знае, че Виктор няма откъде да ги извади. Така го държи да не напуска шоуто“, разкриват колегите на комика от бТВ.
Сумата, за която става въпрос, е в размер на около 70 000 лева, което е твърде много за Калев. Още пове¬че, че комикът в момента нямал никакви странични доходи, с които да я събере и да скъса синджира, с който шефът му го държи.
Въпреки това обаче Виктор също не отстъпва от принципите си и е избрал да изчака, докато договорът му с Дългия изтече. В този период той отказва да се появя¬ва на екран и да участва в комедийните вечери. Естествено, и не получава възнаграждение за периода, в който не се появява в предаването.viktor_roli
Така изразявал своя малък бунт срещу решението на Слави да не го пуска да поеме по нов път.
Въпреки упорството на Дългия обаче, рано или късно Виктор ще се отърве от опеката му. Според източници това трябва да стане най-късно до лятото, когато актьорът ще получи обратно свободата си, без да се налага да плаща за нея толкова щедро. Още на 1 юни Калев трябва да е свободен агент и от новия телевизионен и театрален сезон да се насочи към свои собствени проекти. В момента той репетира в нова постановка.
Иначе в свои интервюта Виктор не спира да обяснява колко много държи на Слави и как едва ли не се чувства прекрасно в шоуто. Не бил уволнен, а просто си почивал. Щял да се появи на екран всеки момент. Това обаче така и не се случва.

Скарват се заради митинги на ГЕРБ
Финалната точка на конфликта между Слави Трифонов и Виктор Калев са местните избори ми¬налия октомври. Тогава комикът тайно от шефа си поема ангажи¬мента да участва в 6 предизборни мероприятия на ГЕРБ в Бургас, Варна и морския регион. Те са уредени от близката му приятел¬ка Тони Димитрова и за тях Калев получава по 4000 лева.
Уж всичко ще е тайно, но става издънка. Слави научава и побеснява, че докато е в отпуск, питомецът му „чука частно“, при това, агитирайки за партията на най-големия му враг Бойко Борисов. Трифонов се обажда по телефона на Виктор и му крещи няколко минути, обиждайки го с най-грозни епитети. „Ти умря за мен като колега, оказа се предател“, завършва тирадата си Слави. От този момент той не комуникира с Калев и заръчва на сценаристите да не го пускат в предаването. Шоуменът също чака договора на довчерашния му любимец да изтече, за да се раздели с него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук