След въпрос от АТАКА към силовия вицепремиер, 100 бона похарчиха да пазят гей-парада

0
1606

Този финансов и човешки ресурс да се използва за борба с циганската престъпност в селата, призова Десислав Чуколов

91 455 лв. са изхарчени за охрана на гей-парада и съпътстващи събития в София т. г., а 756 полицаи са били изкарани по улиците на столицата. Това стана ясно от отговора на силовия вицепремиер Красимир Каракачанов след парламентарен въпрос от депутата от АТАКА и зам.-председател на партията Десислав Чуколов. Той попита какъв финансов и полицейски ресурс е използван за охрана на мероприятието.

„Разбрахме, че всеки гей-парад в България струва средно около 100 хил. лв. на българската държава и около 1000 служители на МВР, които да се грижат за охраната на този парад. Защо е нужно това? На кого е нужно това? На американското посолство, на Сорос”, възмути се от трибуната в Народното събрание Чуколов. Той призова тези средства да се дават от щатската мисия у нас или от небезизвестния финансов спекулант, ако държат на тази пропаганда, а не от джоба на българския данъкоплатец.

Депутатът от АТАКА призова силовия вицепремиер и министъра на вътрешните работи тези финансови и човешки ресурси да бъдат пренасочени към опазването на обществения ред и борбата с циганската престъпност в малките населени места, „а не да браним тези, които пропагандират пред децата ни, пред обществото ни извратените си мисли”, заяви Чуколов.

По-късно пред медиите зам.-председателят на АТАКА допълни, че за 12 издания на гей-парада българските данъкоплатци са дали над милион лева за охрана на събитието.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук