След оцеляването: Футболистчетата от Тайланд поздравиха целия свят! Държат родителите им на два метра от тях (ВИДЕО)

Няма да могат да излизат от вкъщи в продължение на 30 дни, обяви директорът на лечебното заведение

0
8650

Разпространено беше първото видео на младите футболисти, спасени от наводнената пещера в Тайланд след 17 дни, прекарани в нея. На кадрите момчетата се усмихват и махат с ръка от болничните си легла. Футболистчетата изглеждат отслабнали, но в добро здраве, след наблюдаваната от целия свят спасителна акция. Дванадесетте момчета и техният треньор са свалили средно по 2 килограма по време на неприятното преживяване.

„Не демонстрират признаци на стрес“, коментира медицински служител.

След като от неделя до вчера децата бяха извадени едно по едно от пещерата, те бяха закарани с хеликоптер до болницата в разположения на около 70 км от мястото на инцидента град – Чианг Раи, където бяха поставени под карантина, отбелязва „Ройтерс“.

„Ще им се наложи да останат в болницата до 10 дни, а след това ще трябва да не излизат от вкъщи в продължение на 30 дни“, заяви директорът на лечебното заведение Чайуеч Танапайсал.

Родителите на първите осем спасени деца са имали възможност да им отидат на свиждане, но е трябвало да носят защитни костюми и да стоят на два метра разстояние, като предпазна мярка от възможни инфекции.

Пещерата в Тайланд, където 12-те момчета и техният треньор по футбол бяха блокирани в продължение на повече от две седмици, ще бъде превърната в музей, за да свидетелства за проведената спасителна операция. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук