След пороя: Възстановяват движението през „Петрохан“

0
206

Около 18 часа днес ,14 юни, се възстановява движението на моторни превозни средства до 3,5 тона в участъка Бързия – Гинци през прохода „Петрохан“. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфрастуктура“.

 

ремонт Петрохан
АПИ

 

Трафикът в отсечката ще се осъществява в една лента, двупосочно с изчакване, уточняват от Пътната агенция. Скоростта на движение в компрометирания участък е до 30 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта.

 

ремонт Петрохан
АПИ

 

С уширението на пътното платно и асфалтиране на компрометираното трасе е осигурено безопасното преминаване на шофьорите, уверяват от АПИ. Продължава работата по възстановяване на насипа до изпълнението на трайно проектно решение за укрепване на разрушения участък.

 

ремонт Петрохан
АПИ

 

Екипите на пътноподдържащото дружество работят усилено, за да се възстанови нормалното движение по второкласния път. Започна изкърпване на трасето по целия проход. Ще се възстановят разрушените от проливния дъжд банкети. Ще бъдат извършени и дейности по текущия ремонт като почистване на канавки, водостоци, премахване на излишната крайпътна растителност, за по-добра видимост на водачите, се казва още в съобщението на АПИ.

 

ремонт Петрохан
АПИ

 

 

ремонт Петрохан
АПИ

Припомняме, че пороен дъжд предизвика свлачище в района през почивните дни и затвори пътя през прохода.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук