СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ В ДЕЙЛИ ПРЕС: Арест за 72 часа на мъж, убил куче в двора си в… (ВИДЕО/СНИМКИ)

1
28325

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Задържаха мъж в ****, умъртвил куче, съобщиха от полицията пред репортер на „Дейли Прес“. 65-годишният М.Ф. от **** е задържан с полицейска мярка за срок до 72 часа, след публикацията на Информационна агенция „Дейли Прес“ и вестник „Топ преса“.

Вчера бил получен сигнал за това, че 65-годишният мъж е умъртвил куче в двора на имота си, а трупа изхвърлил извън *****. По случая в Районно управление „Полиция” – София е образувано бързо производство за извършено престъпление, научи още „Дейли Прес“.

Както вече първо „Дейли Прес“ писа, че последният случай, на който станахме свидетели е как мъж от София убива куче защото влязло в двора му. Кучето се опитва да избяга, но не може защото той взима и го убива на място с два силни удара. Читател на „Дейли прес“ и „Топ преса“ твърди, че става дума за мъж от ромски произход все още няма данни какво точно се случва с трупа на кучето и къде е адреса на изрода, а клипа за това може да видите по-долу!

Все по-често българи се гаврят с животни. Изпечени пинчери, заклани кучета,  кучета с разбити глави. За съжаление авторите на този тормоз не съжаляват от това, че са осакатили животинки, а много често пускат снимки, за да покажат „героизма“ си.

За съжаление гаврите с животни няма да спрат, докато полицията не започне да санкционира виновниците за тормоза над животни. В борбата с изродите граждани се обявиха за създаване на Зоополиция, която да следи за безотговорното поведение на собственици към домашните им животни. 

Според гражданите това ще спомогне за намаляване на случаите на хора, пострадали от агресивни животни, осъществяване на по-строг контрол и санкции на собствениците, изхвърлящи домашните си любимци на улицата и намаляване на случаите на насилие над животни чрез провеждане на досъдебни следствени действия.

Към момента отговорните общински служби не успяват да се справят с проблема поради липса на достатъчно правомощия и така заложените в Наказателния кодекс изисквания не се прилагат ефективно. За да може да се спазва Закона за защита на животните и Чл. 325 от Наказателния кодекс  е нужно да се създаде контролен орган с повече правомощия. Подобни структури има в почти всички страни на ЕС.

1 коментар

  1. любопитно ми е защо този човек който е снимал не е направил нищо зада спаси невиното кученце…. а що се отнася до човека просто няма думи защо не си пребие така децаа …..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук