Сложете лук в ухото и болката изчезва!

0
777

Силната болка в ушите може лесно и бързо да бъде потушена и то само с помощта на глава лук или скилидка чесън.

Причините за силната болка в ушите могат да са хиляди, но тези които се наблюдават най-често са: нараняване на външния слухов канал, попадане на вода в ухото, алергии. Заболявания, които могат да доведат до болка в ушите са тези на дихателните пътища, като ангината или възпаление на носоглътката.

Проблем с ушите можете да имате и в случай, че имате неправилно поставена протеза или възпалени венци.

Когато усещате болка в ушите става въпрос за инфекция или възпаление и задължително са нужни мерки, за да я спрете. Ако не направите нищо по въпроса освен болката, която чувствате има опасност заболяването да се задълбочи и да се появи гной, да се появи силен шум в ушите, да се наруши или загуби слуха напълно.

За да облекчите силните болки в ушите бързо, можете да използвате лечебната сила на лука или чесъна. Приложите ли един от тези два метода със сигурност дискомфорта ще бъде потушен за минути, така че не търпете, а опитайте с тези достъпни за всеки продукти, които ги има във всеки дом ежедневно.

Спиране на болката в ушите с чесън – чесънът е известен със своите противовъзпалителни и антисептични свойства. Той съдържа съединения, които могат да спрат болката, дори по-бързо и от капките за уши, които се предлагат в аптечните мрежи. Кожата и тъпанчето на вътрешното ухо бързо и лесно абсорбират антисептичните съединения и спират болката. Ако имате масло от чесън вкъщи, намажете от него около ухото и болката, след малко ще спре. В случай, че нямате такова масло, можете да използвате една скилидка от него. Обелете я и отрежете парче с подходящи размери, за да може то да влезе в ушната мида без натиск, но да я покрива плътно. В никакъв случай скилидката пресен чесън не бива да се поставя в ушния канал.

Спиране на болката в ушите с помощта на лук – вземете средна глава лук и я задушете или запечете до омекването и. Главата лук не се бели, приготвя се заедно с люспите. Когато лукът е вече омекнал, изцедете до капка неговия сок. С помощта на капкомер поставете по 2 капки във ухото, което ви боли. Добре е сока от лук, които ще капнете да е топъл, но много внимавайте да не е горещ, защото ще си навредите, вместо да си помогнете. Поставените капки спират болката в ушите за около 5 минути, благодарение на мощните свойства, които притежава лука.

Лукът може да се използва за спиране на болката в ушите и по още един начин, който е следния: сварете глава лук и я разрежете на 2 части. Сложете половинката близо до до ухото (от външната страна). Дръжте сварения лук там 15 минути и ще усетите как болката започва да спира.

Рецептите, които ни предлага народната медицина са доста стари, но за сметка на това много ефикасни. С тях са се лекували хората преди да е имало такова разнообразие от лекарства и са били много по-здрави от нас.

Нищо не ви пречи да опитате и да спрете болката в ушите само за няколко минути и то само с помощта на лук или чесън./lekove.com/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук