Слънце дъжд и сняг ни очакват тази седмица

0
101

Времето през страстната седмица ще е по-страстно от всякога. Предимно ясно и почти тихо ще е времето на Велики понеделник над страната. Ще бъде слънчево, но с напредването на деня облачността ще започне да се увеличава от Северозапад. Валежи не се очакват.

Температурите ще са високи – между 19 и 24 градуса. За района на София градусите ще се покачат до 20. Най-топло ще бъде в Северна и в Южна България. По Черноморието ще духа умерен юг-югозападен вятър и там температурите ще са с няколко градуса по-ниски, отколкото в останала част на страната.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 11-12 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините

преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

Сутринта на

Велики вторник

времето ще е меко. Около обяд все още ще е топло с температури около 20 градуса. След обяд добре изразен студен фронт ще обхване Балканите от северозапад на югоизток. Ще започне бързо захлаждане, придружено със силни студени пориви на вятъра от северозапад.

До вечерта ще завали дъжд на запад, който с падането на температурите през нощта тук-там за кратко в западната половина на страната ще преминава в мокър сняг. Снеговалежите ще са символични, с образуване на снежна покривка само в планините.

На Велика сряда

валежите ще спрат още до обяд. Облачността ще започне да се разкъсва. Ще остане обаче ветровито и сравнително хладно с температури около 5-6 градуса сутринта до 10-11 в ранния следобед.

От Велики четвъртък до Велика събота

– слънчевото време се завръща с поредното мощно затопляне. Температурите в дните преди големия християнски празник ще гонят летни стойности над 25 градуса. В събота се очаква по-осезаем вятър в Северна България.

На Великден

– пролетно време с температури след обяд около и над 20 градуса с потенциал за незначителни превалявания от дъжд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук