Слънце, но и дъжд с гръмотевици днес

0
119

Днес ще преобладава слънчево време, като отново в часовете около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-голяма вероятност за обилни валежи и градушки има в Североизточна България. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

Обявен е и жълт код за условия за интензивни валежи и градушки за 10 области на страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът важи за областите: Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Търговище и Шумен.

Черно море

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 24 -26 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, като вечерта малко ще се усили.

Планините

Над планините до обяд ще преобладава слънчево време, но по билата и върховете ще има мъгли. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

Краят на седмицата

В петък ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, но превалявания ще има на малко места. В западната половина от страната ще духа слаб източен вятър, в източната – до умерен североизточен. Преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса. В събота само в планинските райони в Западна България са възможни изолирани краткотрайни валежи. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите слабо ще се повишат. Вятърът ще отслабне.Източник: БТА НИМ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук