Слънчево и топло в неделя, градусите до 22°

0
119

Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София 19°, по-ниски ще останат температурите по Черноморието

В неделя времето остава слънчево и топло. След обяд над североизточните райони ще е с временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Ще духа умерен северозападен вятър, който бързо ще отслабне и в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София 19°, по-ниски ще останат температурите по Черноморието. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Боряна Маркова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.
В планините също ще бъде слънчево и топло. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 11°, на 2000 метра – около 3°.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 19 мин. и залязва в 19 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 26 мин. Луната в София изгрява в 5 ч. и 6 мин. и залязва в 14 ч. и 10 мин. Фаза на луната: два дни след последна четвърт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук