Слънчев и топъл Национален празник

0
53

В по-голямата част от страната температурите ще бъдат между 12 и 17 градуса, по Черноморието около 10. Ще бъде слънчево, с повече облаци в източните райони, където ще бъде и ветровито.

Слънчево ще бъде и в планините утре, но и ветровито. Ще духа умерен, преди обяд и временно силен вятър от север-северозапад. Рано сутринта на връх Шипка ще бъде около минус 3, следобед около плюс 4°. Максималните температури по най-високите върхове ще са между минус 5° и минус 2°.

По-топло ще бъде и в планинските курорти -1° на Алеко, около 5° в Боровец и Пампорово. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава голяма.

Затопляне предстои не само у нас, а и навсякъде на Балканите, където ще преобладава слънчево време. Валежи от дъжд се очакват на места в Гърция.

Слънчево ще бъде и в Западна, Централна и Южна Европа. Валежи от дъжд ще има в Северозападна Франция и южните райони на Великобритания. На Скандинавския полуостров и в Европейска Русия започва застудяване и там ще превалява сняг.

У нас, в четвъртък затоплянето ще продължи. Ще бъде предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли. В петък облачността ще започне да се увеличава и в събота ще бъде предимно облачно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук