Смайващо красиви след 80: Манекенка на 100 години грейна на корицата на „Вог“

0
1464

Муза на Салвадор Дали превзема световните подиуми

Моделка на 100 години украси корицата на прочутото списание „Вог“. През тази година британското издание на Библията на модата навършва век. Затова и редакцията решила главна героиня на следващия брой да стане връстница на журнала. На страниците на юнското издание грее манекенката Бо Гилбърт, която е родена през 1916 г. Пред обектива на модния фотограф Фил Пойнтър тя позира с тоалети на Валентино и Виктория Бекъм. Обичам красивите неща, обличам се за себе си, а не за мъжете, казва атрактивната дама. Бо разкрива, че си пада по модата от различните периоди, но най-вече се радва на шапките. Винаги съм ги носила, втъквайки перо в тях.

Красиви жени от третата и над третата възраст превземат напоследък подиума и различни издания. 56-годишната Никола Грифин е звезда в специалния брой на „Спортс Илюстрейтид“. Самотната майка от британския град Нотингам решила да изпълни мечтата си да стане модел чак след като децата пораснали.

Никола е във фокуса и на списание „SLiNK“, което е ориентирано към жените с нестандартни размери. Броят е посветен на страстта и за да участва във фотосесията, новоизлюпената манекенка се решила на смела стъпка – разхвърляла се по бельо, пише „Марица“.

Младите момичета четат лъскави списания, в които позират съвършени жени, и започват да се самокритикуват. Смятам, че е забележителна идея да им се показват дами в различни размери и възрасти. Иначе те ще израснат с комплекси, стремейки се към нездравословни идеали, разказва Грифин.

Три години по-възрастната Ясмина Роси пък смело се пъчи по бански в кампанията на марката „Land of Women“. Компанията реши да разшири границите на въображението, канейки 60-годишната манекенка. Шеметната дама позира още в рокля, панталон и дълъг жакет, като всичко стои страхотно.

Роси е родена на Корсика и кариерата тръгва в преклонна за модел възраст – чак на 30 г. Французойката е работила с известни марки и дизайнери като Маркс&Спенсър, Ив Сен Лоран, Жил Сандърс.

Истинска лудост в социалната мрежа Инстаграм пък предизвикват дами над 60, които спокойно могат да бъдат наречени модни икони. Публикуваните им снимки показват, че жената може да е красива във всяка възраст. Линда Родин притежава не само хубаво лице. Тя е стилист, бивш топ модел, редактор във водещо фешън списание, предприемач и собственик на козметична линия. И всичко това на 67 г.

Джени Ки е един от най-прочутите художници-моделиери в Австралия. Дизайнерката е известна с пуловерите си в стил поп-арт и дрехите, обсипани с цветя, изработени от чиста вълна, на които фен бе самата принцеса Даяна. А с оригиналния си маниер на обличане привлича множество последователи.

Притежателката на титлата най-възрастен професионален модел 87-годишната Дафнe Селф видимо се намира в разцвета на силите си. Обложките на списания, кадрите от нови фотосесии и безкрайните селфита не могат да не вдъхновят околните.

Не може да се игнорира и влиянието на американската дизайнерка Айрис Апфел. Модната икона е муза на много звезди. Екстравагантната дама, която е на 95 г., цял живот се е борила срещу сексизма и дискриминацията по възраст. Разработила е козметична линия, дефилирала е на подиума и е лице на колекция очила.

Независимо колко сте симпатична, чувствате ли се некомфортно в собствената си кожа, няма да ви смятат за красавица. Човек, излъчващ позитивна енергия, никога не е уродлив. Той може да има крив нос, широка уста, двойна брадичка или криви зъби, но от него ще струи светлина, обяснява Айрис. Най-големият моден провал е, когато гледате в огледалото и си представяте друг. Повечето хора изглеждат зле точно защото се опитват да подражават на околните. Много е важно да експериментирате, казва още Айрис.

84-годишната Кармен Дел’Орефис е вписана в Книгата на Гинес като модела с най-дълга кариера. На 15 тя позира за първата си фотосесия за „Воуг“, а днес все още дефилира по подиумите в Париж. Именитата компания Ролекс пък я нае за своите реклами. Изискана, ярка и елегантна, Кармен си спомня за годините си само когато близките я поздравяват за поредния рожден ден. Легендата на модната индустрия е работила с прочути фотографи като Ричард Аведон и Ървин Пен, била е муза на художника Салвадор Дали.

Но красотата си има своите дълбоки тайни. На 18 г. Кармен си чупи носа. Прави си ринопластика и така тръгва дългата дружба с пластичната хирургия. Признава, че редовно прибягва до инжекции за красота и в продължение на десетилетия е доволна от резултатите, околните също.

В младостта си Кармен се занимавала с балет, което помага и досега фигурата да изглежда крехка и стройна. Упражненията продължават да са част от ежедневието . Един бонбон няма да ви навреди особено, а 15 минути тренировки няма да ви донесат резултата, който очаквате. Любовта към физическите упражнения се гради с годините. Затова се научете да получавате удоволствие от спорта – струва си, съветва 84-годишната моделка.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук