Смолян с градски басейн по швейцарски модел

0
1152

Свръхмодерен басейн ще заработи от утре в Смолян. Той е с размери 25 м на 12.5 м, с пет коридора. „След прекъсване за повече от 20 години, емблематичния за смолянчани.

Плувен басейн отваря врати на 5 октомври /сряда/ от 10.00 часа за посетители“, съобщи кметът на града Николай Мелемов. Съоръжението е напълно обновено и ремонтирано, а реконструкцията се случи след като за нея правителството отпусна близо 2 млн.лв.

„Проектът осигури на града една модерна база за развитието на професионалния и аматьорски спорт. Работното му време ще е от 10.00 до 20.00 часа. Цените са съобразно Приложение 2 от Наредбата за определяне на такси за ползване на общинска спортна база, приета с решение на Общинския съвет-Смолян и влезнала в сила от 1.01.2016 г.“, поясни още Николай Мелемов.

Плувният басейн в Смолян е направен по европейски стандарт съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария.

„Така базата в Смолян ще даде възможност за провеждането на различни по ранг състезания и турнири. Общината няма да търси печалба от басейна, а средствата от входната такса ще се ползват за неговата поддръжка“, подчерта Мелемов./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук