Смразяващото пророчество на учения, който умря след евтаназия: Хората са прекалено много и това ще

0
3771

Той не се страхуваше от смъртта, но изпитваше притеснения за бъдещето на човечеството. Австралийският учен Дейвид Гудал, който се евтаназира на 104 години в Швейцария, остави смразяващо послание за хората хо целия ден.ь

Според него, ако не започнем да правим нещо с пренаселеността, ще свършим зле.

За страховете на Дейвид Гудал проговаря австралийският лекар Фипил Нитсшке, който от години се бори за това хората да имат право на евтаназия. „Той приемаше решението си за евтаназия като собствен принос към решаване на проблема с пренаселеността“, разкрива Нитсшке през австралийското подразделение на Дейли Мейл. Според него Гудал често изказвал притесненията си за нашата планета и то от гледна точка на това, че никой не контролира популацията. „Просто ние сме прекалено много, прекалено много консумираме, променяме прекалено екосистемата. Вече е късно да се променяме и да се върнем към 50-те години, когато можехме да си живеем спокойно в равновесие с природата“, цитира думите на учения неговият колега Нитсшке, пише Блиц.

„Единственото, което сега можем да направим, е да се приспособим към промените и вредите, които сме сътворили“, продължава Гудал и изрича плашещо пророчество: „Можем да се опитаме единствено тези промени да не ни се измъкнат от контрол. Тогава ще настъпи ад и може да унищожи популацията ни, превръщайки планетата Земя в доста неприятно и вражеско място. Една от крачките срещу това е да се разреши не само на болните, но и на старите да имат право да отнемат живота си“, убеден е Гудал. Австралийският учен се подложи на асистирана евтанация на 10 май в клиника в Швейцария. Той се принуди да пропътува хиляди километри, защото в родната му Австралия евтаназията е забранена. Преди смъртта си Гудал се оплака от здравословни проблеми и посочи, че на тази възраст животът просто не му е интересен. Изрази и надежда, че неговия край ще допринесе към това евтаназията да бъде разрешена най-вече в Австралия, където мечтаел да умре.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук