Софийският университет си търси главен мениджър

0
1007

Целта е разделяне на академичното от стопанското управление на висшето училище

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ обяви конкурс за главен мениджър, а срокът за кандидатстване е 15 април.

Ако се стигне до избор, това ще е първа стъпка към разделянето на академичното от стопанското управление на висшето училище.

Според обявата, главният мениджър ще работи под прякото ръководство на ректора и в тясно взаимодействие със заместник ректорите и главния секретар.

Той ще участва в работата на Ректорския и на Академичния съвет със съвещателен глас. Оперативно ще ръководи и контролира дейността на отделите: „Имоти“, „Ремонти и снабдяване“, „Личен състав и трудови отношения“, „Обществени поръчки“, „Секретариат и деловодство“, „Правен“, поделение „Социално-битово обслужване“, „Управители на сгради“, „Техническо обслужване“.

Предвижда се главният мениджър да ръководи провеждането на обществени поръчки, да управлява имотите, да сътрудничи с бизнеса и да търси дарения, да търси инвеститори и да съставя и управлява бюджета на университета.

Кандидатите трябва да са магистри по право, администрация и управление или икономика. Те трябва да имат поне десетгодишен опит на ръководна длъжност включително и три години в държавната администрация./BIG5

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук