Социолог от „Алфа Рисърч“ обясни защо е смущаващ тайният свидетел на Рашков срещу Борисов

0
2637

Това е силен хейт, бомбардиране на общественото мнение, което не върви към промяна на модела, заяви Боряна Димитрова

В последните години с развитието на социалните мрежи и появата на популистките лидери обществените нагласи бързо се променят. Служебният кабинет стартира с високи очаквания, около 30 на 100 са неговите безапелационни поддръжници, 20 на 100 са му противници“.

Това заяви в ефира на БНТ социологът от „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова.

Около 53-54% от хората казват, че сигурно ще повторят вота си. Останалите казват, че ще решат в зависимост от ситуацията.

Димитрова изрази мнение, че резултатите от изборите на 11 юли могат да бъдат близки.

„Първите реакции за служебното правителство бяха позитивни, защото хората очакваха някаква промяна. В няколко направления обаче дойдоха противоречиви сигнали – първото от тях бяха промените на различни нива на властта.

Второто нещо, което е по-съществено, е голямата заявка, която се даде – да се смени моделът. Много противоречиви неща има и в това.

Доста сериозно съсредоточие на изява, на властови ресурс, формиране на общественото мнение се наблюдава от страна на вътрешния министър. Това не подсказва за равномерно разпределяне на компетенциите“, подчерта социологът.

„Изпитвам смущение и от този анонимен свидетел на Бойко Рашков – това е вътрешен министър, който има огромна власт. Хвърлянето в общественото пространство на фрази от анонимен свидетел, които целят да формират мнение, това е силен хейт, бомбардиране на общественото мнение.

То не подсказва, че вървим към модел, който да уравновесява различните позиции, не е добро“, заяви тя.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук