Специализираният съд подхваща Ценко Чоков на 23 февруари, един от бандата е направил пълни самопризнания

0
1401

Насрочиха дата за делото на кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков и неговата банда, съобщи „Булнюз“. На 23 февруари се очаква да е първото заседание на специализирания съд, след като преди Нова Година специализираната прокуратура внесе обвинителен акт срещу него и още 7 души. Всички свидетели вече са получили призовки за делото, което се очаква да се проточи поне до края на 2017 г.

Изненадващо в понеделник е бил освободен от ареста Сали Касъмов. По неофициална информация той е направил пълни самопризнания и затова съдът го е пуснал да се прибере вкъщи.

Срещу кмета на Галиче обаче са повдигнати 5 обвинения – че е ръководител на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи.

Синът му Мартин Чоков също е с повдигнати обвинения за участие в бандата, лихварство, отвличане и побой. Освен това, той е привлечен и за принуда, както и за заплаха със смърт.

Обвинения за участие в групата са повдигнати на Иван Тодораков, Димитър Каменов, Иван П. Тодораков, Касъм Касъмов и Васил Филиповски. Част от тях са привлечени като участници в конкретни престъпления на групата.

В хода на досъдебното производство са събрани 38 тома материали. Обвинителната теза на прокуратурата е подкрепена от заключенията на множество експертизи, както и от събраните по делото доказателства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук