събота, април 20, 2024
Google search engine
дом ПОСТОЯННИ 3 Спокойно дежурство в „Пирогов“ по Великден

Спокойно дежурство в „Пирогов“ по Великден

0
1617

Повече пациенти от провинцията са преминали през УМБАЛСМ „Пирогов“ по време на тазгодишния Великден. Това стана ясно на брифинг в лечебното заведение.

Пациентите от провинцията са със 100 повече спрямо празничните почивни дни през 2015 г.

Нарастване има и по отношение на броя на малките пациенти. За дните от петък до тази сутрин през „Пирогов“ са преминали с 10-15 деца повече от миналата година.

Точно преди Великден в „Пирогов“ са изписали 6-годишно дете, оперирано от относително рядко срещано заболяване – хиатална херния, уточни зам.-директорът по лечебната дейност в „Пирогов“ доц. Стоян Сопотенски.

Като цяло децата, посетили болницата, са с наранявания на крайниците. В събота вечерта 12-годишно дете е катастрофирало с родителите си, докато се връщали от църква. То е прието със счупена предмишница, но вече е добре.

15 души повече са посетили травматологичния кабинет, а 11 – неврохирургичния.

Няма нетипични за болницата случаи„, изтъкна  доц. Стоян Сопотенски. Най-често се касаело за леко прекалили с хапването хора. Няма случаи на хранително натравяне. Две жени са се обърнали към лекарите заради алергии, след прием на медикаменти и ужилване от насекомо.

Спокойно е било дежурството по Великден, обобщи доц. Сопотенски.

Не бива обаче да забравяме, че столичани започват да се завръщат едва днес. Част от хората са извън България. Утре, когато хората се завърнат, случаите драстично ще се увеличат, прогнозира говорителят на „Пирогов“ Мария Пойразова./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук