Срамна жажда за власт! Политическите трупове на Герджиков драпат за високи държавни постове!

0
1226

Престоялите 3 месеца в държавното управление служебни министри на Герджиков жадуват отново да се върнат в изпълнителната власт, научи БЛИЦ. Стана ясно, че през последните две седмици Герджиков, който е бивш синдик на фалиралата „Агробизнесбанк“, е събирал на тежки вечери колегите си от временното правителство в столична кръчма.

На по няколко чаши твърдо гориво събралите се политически трупове се обръщали един към друг с „г-жо вицепремиер“, „г-жо министър“ и „г-н министър“. Все едно, че продължават да са в управлението на България. Мнозина от присъстващите се надявали, че Герджиков, който бе назначен на синекурния пост председател на съвета по законодателство в парламента, ще им хвърли златни пояси към държавната администрация. Герджиков и министрите му се запомниха с афинитета си към колите на НСО, които ги отвеждаха до панелните им блокове.

Мнозина от тях сътвориха груби гафове с обществени поръчки, които лъхаха на корупция. Една от малкото представители на служебния кабинет „Герджиков“, които се уредиха с обществена позиция, е Даниела Дашева. Крехката дама е приютена като „експерт“ в парламентарната комисия по спорт от квотата на патриотите. За повечето от хората на служебната власт е все едно от коя партия ще получат подкрепа, важното е да ползват държавната хранилка и да се възползват от почивните станции в системата на Министерския съвет и Народното събрание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук