Стана ясно защо фермерът е убил циганина крадец, прегазвайки го с джип

0
5165

Убитият Петър Гаджанов и неговите съучастници многократно са обирали 60-годишния фермер от кипърски произход Димитракис Пирилис. Това заяви на брифинг преди минути окръжният прокурор Румен Попов, пише „Марица“.

По думите му загиналият е с 14 осъждания, има присъда за кражба на коне и крави от фермата на кипъреца, лежал е 7 години в затвора и е излязъл на свобода през 2017 година. Другият замесен е прекарал 4 години зад решетките.

Авери на прегазения от фермер циганин крадец сипят закани и искат кръв за кръв

Пирилис е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата, повдигнато му е обвинение за умишлено причинена смърт при управление на МПС. Законът предвижда наказание от 10 до 20 години „лишаване от свобода“.

Припомняме, че тримата роми пристигнали с каруца в имота на Пирилис. Това е станало около 1 часа през нощта в неделя. Те носели със себе си коса, други сечива и земеделски уреди, за да могат да косят люцерна или да извършат кражба на крави.

Апашите били забелязани от собственика на фермата, който се е качил на товарния си джип и е започнал да ги гони. Уплашени, крадците са се разбягали в различни посоки.

Минута по-късно Пирилис настигнал Петър и директно го блъснал с автомобила, като го убил на място. След това със запалени фарове опитал да открие другите апаши, но не е успял, защото те се били скрили.

Според показанията на един от свидетелите кипърецът се е върнал при убития и е започнал да прави кръгови движения с джипа около трупа.

„Не е ясно дали е имало повторно прегазване – това ще стане ясно след извършването на огледа и изготвянето на комплексните експертизи. Засега можем да кажем, че по джипа има биологичен материал от прегазения“, коментира окръжният прокурор Румен Попов.
Другите две лица са задържани – те също са многократно осъждани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук