Стари дървета се превръщат в произведения на изкуството в Бургас

0
653

Оригинален арт проект ще разнообразява сивите и скучни пространства в Бургас.

Местната власт е решила да подкрепи различни творци, които да създадат оригинални скулптури от стари дървета и ненужни материали. Фигурите ще се поставят на различни места в града, които имат нужда от облагородяване.

арт проект-Първото произведение вече е факт. То е направено от дърво и се намира на „зеления остров” на бул. „Стефан Стамболов“, между хотелите „Космос“ и „Аква“.

„На мястото на скулптурата преди имаше две стари и болни дървета от вида чинар, които застрашаваха сигурността на многобройните автомобили и пешеходци, преминаващи в района. Горната им част бе отрязана на височина 3-4 метра, а останалото послужи за основа на новата арт инсталация. За нейната направа са използвани дърво, камък и метал, вплетени в ефектна композиция.”, съобщават от Община Бургас.

Фигурата е дело на известния скулптор Красимир Слабаков. Той се справи със задачата за 52 дни, като работеше дори и в лоши атмосферни условия.

Скулпторът разказа, че по време на работата си се е срещнал със стотици бургазлии, които са го поздравявали и са му носили храна и кафе.

„Радвам се за дадената ми възможност да направя нещо красиво, което се харесва“, заяви Красимир Слабаков.

Творецът е решил да не дава име на композицията си, тъй като по този начин провокира въображението на минувачите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук