Столичани потеглиха към родните места! 200 000 автомобила напускат София днес

0
958

Около 200 хил. автомобила се очаква да напуснат столицата днес. Това заяви на брифинг Тенчо Тенев, началник на КАТ- София.

Според Тенев, се очаква днес в ранния следобед, както и утре сутринта да бъде най-силен трафикът от напускащи столицата.

Във връзка с това от Пътна полиция са предприели и съответните мерки, подчерта той като обясни, че заради натоварения трафик в големите пътни възли на столицата ще бъде засилено полицейското присъствие, като може да се стига често и до ръчно регулиране на движението.

На Цариградско шосе и Ботевградско шосе също ще има допълнително полицаи, които да помагат за движението и да не се образуват сериозни “тапи”. Очакванията са движението да бъде най-натоварено на 23, 27, 30 декември и 3 януари, когато всички ще се връщат в столицата, подчерта той.

В дните пък, когато в столицата значително намалее пътният поток, също ще има засилено полицейско присъствие, защото през последните години е забелязана практиката, когато столицата се обезлюди, да се организират незаконни гонки.

Повече полиция и повече проверки ще има и в малките населени места около София, тъй като пък по това време на тези места се забелязва увеличаване на случаите на шофиране в нетрезво състояние, с превишена скорост и без да се спазват правилата за движение.

Тенев заяви и че ще бъде направено обръщане на движението край гара Владая до Владая, като целта е да бъде улеснено движението на автомобилите, излизащи от столицата. По тази причина там ще бъдат отворени и двете пътни платна в една посока, а в деня на връщане ще бъдат отворени също двете платна, но в обратна посока.

Тенев обеща и да има “зелена вълна” в часовете, когато има най-много преминаващи автомобили по Цариградско шосе и по Ботевградско шосе.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук