Стоян Александров – Малката секира печелел с лихвата на Цветан Василев! Давал процент като за личния влог на Костов!

1
1683

Бившият финансов министър Стоян Александров е давал огромни суми срещу космическата лихва от 12%. Такава е ситуацията с отпуснатите от него над 6 млн. евро на Петър Цабалас – Пепи Гърка за построяването на апетитната сграда на столичната улица „Оборище“. Това стана ясно от разследването по случая, в което Александров засега е само „неизвестен извършител“, научи БЛИЦ.От събраните до момента доказателства става ясно, че Александров е набавил огромната сума от трезора на КТБ, като е използвал приятелството си с мажоритарния собственик на банката Цветан Василев. Размерът на лихвата е същият, който Цветан Василев даде на приятеля си Иван Костов по преференциалния му депозит.

Подозира се, че Малката секира е взел милионите от КТБ на лихва от 3%, която след това е увеличил с нови 9%, за да спечели бързи пари. Сметките му, обаче са излезли криви, защото Пепи Гърка не е успял да се сдобие със заветните разрешителни за пускането на сградата в експлоатация.

Към момента кокетната кооперация няма дори Акт 14 и е обект на съдебни претенции.

Става ясно, че с взетите назаем милиони от Александров и от бизнесдамата Йовка Томова Цабалас е пробвал да изгради хитовото заведение „Парк бар“. Локалът, обаче също е незаконен и е предмет на съдебни спорове.

В момента Цабалас е притиснат в ъгъла и се опитва да се издължи на заемодателите му. Това е трудна задача, като се има предвид, че заради лихвата сумата е станала космическа, което вероятно ще доведе до бягството на Пепи Гърка от България.

Силата и влиянието на Томова и Александров, обаче могат да догонят длъжника им Цабалас във всяка една европейска държава.

Ивайло КРАЧУНОВ

1 коментар

  1. Стоян Александров и Цветан Василев са си стари дружки. Нищо чудно, че след като се разбра, че КТБ е функционирала като пирамида и Василев е крал нагло от парите на вложителите Малката Секира беше един от най-ревностните му защитници! Все пак е получавал милиони левове на смешната лихва от 3%. Надявам се, че ще има достатъчно доказателства за незаконната му дейност на лихват и двамата с Цветан Василев ще бъдат в съседни килии!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук